Вторник, 27 Сеп 2022
            
Елена Общество

В Елена отличиха най-добрите рисунки в конкурса „Дай път на живота“

  11.11.2020 12:57
В Елена отличиха най-добрите рисунки в конкурса „Дай път на живота“

Близо 50 ученици от училищата в Майско, Беброво и Константин, СУ „Иван Момчилов“ и Дневен център за деца с ментални увреждания в Елена сътвориха интересни рисунки за участие в Национален младежки конкурс на тема „Шофирай отговорно – Дай път на живота“. Той се организира от софийските Ротари клубове и Международното триенале на сценичния плакат – София с идея творческата надпревара сред подрастващите да съдейства за намаляване на броя на жертвите и ранените по пътищата на страната.
До 25 март младите автори трябваше да представят в Общината своите тематични творби и след подбор най-добрите да се изпратят за участие в националния конкурс. Заради епидемичната обстановка в страната той беше отложен и участието на децата приключи на местно ниво. Жури от представители на Районно управление на МВР, Ротари клуба в Елена и Общината отличиха най-добрите рисунки и илюстрации на учениците. За всички участници МКБППМН осигури награди, а от Ротари клуба имаше почерка.

Отлично се справиха със задачата, като вложиха старание, талант и въображение Давид Атанасов, Гюлбеяс Ангелова, Асан Атанасов и Ралица Стоянова от Обединено училище с. Майско, Живко Асенов, Десислав Пламенов, Юнона Миткова, Ивона Стоянова и Мален-Божидар Кузманов от Основно училище с. Беброво, Косара Костадинова и Хюсеин Хюсеинов от Средното училище в Елена, Недка Калинкова, Кадер Алиева и Стефан Драгостинов от ДЦДМУ.

Преди конкурса Общината в Елена организира във всяко училище среща на подрастващите с Мирослав Пеев, полицейски инспектор „Пътен контрол“ в Районното управление на МВР. Целта на тези срещи бе да се запознаят младите хора с рисковете като участници в движението по пътищата, как да шофират и как да се държат като пътници в автомобила, колко важни за тях са родителските съвети или на по-възрастните.

С кадри от действителни катастрофи на територията на общината показаха на децата, че ако правилата за безопасно движение не се спазват, последствията за здравето и живота често пъти са необратими. А колко опасно е да пътуваш с пиян или дрогиран шофьор, учениците разбраха чрез демонстрации с алко- и наркоочила.
Много от тези правила за безопасно движение по пътищата децата представиха по свой начин чрез рисунките.


Ключови думи
Ротари Дай път на живота Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати