Събота, 20 Мар 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” влезе в коловоза на победителите, записа първи успех и у дома

  07.11.2020 17:07
„Локо” влезе в коловоза на победителите, записа първи успех и у дома

Втора поредна победа и първа за сезона на своя стадион записа „Локомотив” в XIII кръг на Втора лига. Класиката 3:0 срещу „Септември” от Симитли връща надеждите не само за оцеляване в професионалния футбол, но и за по-достойно място на „Локо” от предпоследното, което заемаше от началото на първенството.

Победата срещу „Септември” е с още по-голяма стойност от успеха срещу „Янтра” (Гб) и заради различните позиции, които заемат отборите. Отборът от Симитли имаше пет победи преди този кръг и заемаше 7-ма позиция в таблицата, докато „Локомотив” беше на 14-то място с едва 7 точки. „Локомотив” запазва същата позиция и след тази победа, но вече е в пакет с още четири отбора в близост до средата на таблицата.

Владислав Мирчев, който вкара два гола на „Янтра”, и сега се разписа. Той откри резултата в 31-та минута. Джунейт Яшар покачи на 2:0 в 52-рата минута, а Даниел Стоянов оформи крайното 3:0.

Преди началото на мача председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в ОбС Георги Бижев връчи фланелка с №300 на Владислав Мирчев, който вече има 300 мача в професионалния футбол. Фланелка №50 пък получи Петър Чалъков, който срещу „Янтра” изигра 50-я си мач с екипа на „Локомотив”. Заради натрупани жълти картони Чалъков не игра срещу „Септември”, но от следващия мач отново е на линия. Късно снощи излязоха PCR-тестовете на клуба и този път „Локо” няма нито един заразен играч или служител.

„Локомотив”: Христов, Таушанов, Стоянов, Гьонов, Цанков, Иванов, Яшар, Райчев, Стефанов, Митев, Мирчев.


Ключови думи
Локомотив Септември Симитли
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати