Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Темида

15 години при строг режим даде Окръжният съд на бездомник, убил колега по съдба в Горна Оряховица

  14.10.2020 16:06
15 години при строг режим даде Окръжният съд на бездомник, убил колега по съдба в Горна Оряховица

15 години при първоначален строг режим присъди Окръжен съд Велико Търново на Ангел Х., след като го призна за виновен убийството на Дончо Й. от Левски. Убийството е станало в края на април 2019 г. в изоставените сгради на „Тих труд” в Горна Оряховица. Вторият подсъдим – Даниел Д. от Горна Оряховица, не дочака присъда и почина в затворническа болница по-рано тази година.

Тримата бездомници обитавали изоставената сграда на ул. „Отец Паисий”. При скандал Ангел и Даниел пребили Дончо до смърт. Тялото бе открито няколко дни по-късно, но извършителите бързо бяха заловени.

Съдът призна подсъдимия Ангел Х. Х. за виновен в това, че „в съучастие с Даниел И. Д. умишлено умъртвил Дончо Д. Й. от гр. Левски, чрез нанасяне на множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото на Й., с което му причинил несъвместима с живота открита черепно - мозъчна травма, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития с оглед броя и вида на уврежданията, и с особена жестокост, изразяваща се в причиняването на множество травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците на Й., при което последният е изпитвал мъчителна болка”. Въз основа на това му се отсъждат 15 години затвор, които първоначално трябва да изтърпи при строг режим.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесетдневен срок пред Апелативен съд Велико Търново.


Ключови думи
убийство клошар Тих труд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати