Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Вромос”, Кети Томова и Людмил Влахов са големите победители в „Гимкхана Горна Оряховица 2020”

  04.10.2020 17:11
„Вромос”, Кети Томова и Людмил Влахов са големите победители в „Гимкхана Горна Оряховица 2020”

„Вромос Рейсинг” (Бургас) стана отборен победител във втория кръг от Републиканското първенство по гимкхана, стартовете от който се проведоха на паркинга пред Летния театър в Горна Оряховица. На второ място се нареди отборът на „Етър Рейсинг” (Велико Търново), а трети останаха „Флат Ауто” (Варна). „Вромос” спечелиха и първия кръг от шампионата, провел се ден по-рано във Велико Търново. Отборът на „Етър Рейсинг” се качи с едно стъпало нагоре на почетната стълбичка.

Пилотът на „Вромос” Людмил Влахов, който участва със „Ситроен Саксо” спечели и генералното класиране при мъжете, следван от съотборника си Николай Георгиев, също със „Ситроен” и от президента на „Етър Рейсинг” Калин Стефанов с „Фолксваген Поло”.

Абсолютно същата би почетната стълбичка при мъжете в клас „Модифициран”. В клас „Сток” победител е Антонио Стефанов, пред Красимир Йорданов и Иван Ангелов и тримата от „Етър Рейсинг”.

В генералното класиране при жените първа е ветеранката Констанца (Кети) Томова („Хоби кар”), която има 47 състезателни години зад гърба си. Втора е Илина Монева от „Вромос”, а трета е Мария Русева от „Етър Рейсинг”.

Мария Русева е победител в клас „Сток” при жените, следвана от Лия Стоянова от „Хоби кар” и Боряна Василева от „Вромос”.

В дамския клас „Модифициран” първа е Констанца Томова, пред Илина Монева и Петя Генчева от „Етър Рейсинг”.

В най-атрактивната надпревара в клас BMW победител е европейският шампион по дрифт Павлин Пенев от „Етър Рейсинг”, следван от съотборника си Иван Иванов и от балнаския шампион Недко Буюклиев от ТМК.

След края на надпреварата тримата направиха дрифт шоу за стотиците фенове, събрали се край трасето. Тази година горнооряховският кръг от първенството по майсторско управление на автомобил постави рекорд и откъм публика, а и откъм участници. В различните класове се представиха 36 майстори на волана, сред които и 7 жени. Купите и задължителното шампанско връчиха кметът инж. Добромир Добрев и заместникът му Стефчо Алипиев.


Ключови думи
гимкхана Вромос Кети Томова Любен Влахов "Етър рейсинг"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати