Сряда, 28 Сеп 2022
            
Спорт

Иван Владимиров, Пламена Раева и „Иномоушън” спечелиха горнооряховския кръг от първенството по гимкхана

  04.11.2018 15:56
Иван Владимиров, Пламена Раева и „Иномоушън” спечелиха горнооряховския кръг от първенството по гимкхана

Иван Владимиров и Пламена Раева са първи в генералното класиране от IV кръг на първенството по гимкхана, провело се в Горна Оряховица. Техният тим „Имоушън Рейсинг” спечели и отборното класиране, като подгласници станаха „Вромос” и „Етър Рейсинг”.
За втора поредна година заключителният етап на първенството се провежда в Горна Оряховица, като стартовете бяха на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови”. Организатори на състезанието са БФАС, Община Горна Оряховица и СККА „Етър Рейсинг“. Участваха 25 състезатели, от които 8 дами.


Гимкхана представлява преминаване през предварително обявено и маркирано трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на наказателни точки. Шампионатът се провежда на отворени пространства, най-често на паркинги или свободни плацове. Състезанието представлява съвкупност от различни видове изпитания за класиране. Елементите на трасето се маркират с конуси или други открояващи се маркери. За участие се допускат стандартни автомобили (СТОК) серийно производство и модифицирани автомобили – с подобрения, различни от тези на серийното производство.


В горнооряховската надпревара първи в генералното класиране при мъжете стана Иван Владимиров от „Имоушън”, следван от Николай Георгиев от „Вромос” и Красимир Йорданов от „Етър Рейсинг”. Същата тройка се качи на почетната стълбичка и в клас „Модифициран”.
При дамите тройката в клас „Модифициран” и в генералното подреждане също се повтори. Пламена Раева от „Имоушън” е победител с подгласнички доайенката на автомобилния спорт у нас Кети Томова от „Хоби Кар” и Мария Русева от „Етър Рейсинг”. Победителката в дамската надпревара зае четвърто място в генералното класиране веднага след най-бързите и сръчни с волана мъже.


В класирането в клас до 1600 куб. при жените първа е горнооряховчанката Наталия Събчева, която се състезава за „Етър Рейсинг”. При мъжете до 1600 куб. първи е Стоян Димитров от „Вромос”, а над 1600 куб. Галимир Томов от „Етър Рейсинг”. Имаше и специални награди за клас БВМ, където спечели Вилиян Валентинов от „Етър Рейсинг”.
Купите и шампанското за победителите връчи кметът инж. Добромир Добрев, който покани отново майсторите на волана и за третото издание на гимкхана Горна Оряховица догодина.
 


Ключови думи
гимкхана
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати