Неделя, 14 Мар 2021
            
Велико Търново Спорт

Кръг от шампионата по гимкхана се провежда днес във Велико Търново

  03.10.2020 12:36
Кръг от шампионата по гимкхана се провежда днес във Велико Търново

Домакин на първия кръг от републиканския шампионат по гимкхана е Велико Търново днес. На цирковата площадка в района на пътен възел ``Качица`` са се събрали най-добрите в атрактивния спорт. Сред тях са европейският шампион по дрифт Павлин Пенев, живата история на автомобилния спорт сред дамите у нас Кети Томова и др.
Гимкхана всъщност е преминаване през предварително обявено и маркирано трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от него за най-кратко време и без допускане на наказателни точки. Такива се дават за съборен или неизпълнен елемент, за неправилно финиширане и пр.
Надпреварата преминава в три манша, като състезателите са разпределени в 3 класа – Сток и модифициран при мъжете и при дамите. В отделен клас са обособени участниците с BMW. Той се оказа и най-масов – 13 автомобила застават на старта.
Състезанието се провежда за пета година във Велико Търново. По програма награждаването на победителите е в 14 ч.
Утре в Горна Оряховица ще се проведе II кръг от шампионата. Административният и технически преглед на автомобилите ще започне в 9.00 ч., а стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. на паркинга пред НЧ ``Братя Грънчарови``.


Ключови думи
гимкхана
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати