Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Горна Оряховица приема кръг от Републиканския шампионат по гимкхана

  29.09.2020 15:33
Горна Оряховица приема кръг от Републиканския шампионат по гимкхана

Горна Оряховица ще бъде домакин на ІІ кръг от Републиканския шампионат по Гимкхана. Автомобилното състезание ще се проведе на 4 октомври (неделя) на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Първият кръг от шампионата ще се проведе ден по-рано във Велико Търново.
Организатори на състезанието са Автомобилна федерация България, Община Горна Оряховица и Етър Рейсинг Тим.
Гимхана представлява преминаване през предварително обявено и маркирано трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от него за най-кратко време и без допускане на наказателни точки. В състезанието може да се включи всеки с личния си автомобил, който разполага с валидна „Гражданска отговорност“ и технически преглед. Участникът трябва да има валиден документ за управление на автомобил.
Надпреварата ще премине в три манша, като състезателите ще бъдат разпределени по класове – мъже - клас Сток и мъже - клас модифицирани автомобили; жени - клас Сток и жени - клас модифицирани автомобили. Ще има и клас BMW, който е специално за любителите на тези автомобили.
Административния и технически преглед на автомобилите ще започне в 9.00 ч., а стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч.
Награждаването на победителите се очаква да бъде около 14.30 ч.

Сн. архив RegNews


Ключови думи
гимкхана Горна Оряховица Етър Рейсинг
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати