Вторник, 16 Мар 2021
            
Политика

Христо Кавалски е преизбран за председател на БСП в Павликени

  02.08.2020 14:19
Христо Кавалски е преизбран за председател на БСП в Павликени

Христо Кавалски е преизбран за председател на БСП-Павликени и за втори мандат ще ръководи общинската организация на социалистите. Решението беше взето по време на 24-та отчетно-изборна конференция.

Конференцията утвърди и представителите в основните органи на партията. Гласуван беше съставът на 41-членния Общински партиен съвет. За членове на Националния съвет на БСП бяха избрани инж. Емануил Манолов и Христо Кавалски. На 50-я конгрес на партията общинската структура ще бъде представлявана от Христо Кавалски, инж. Емануил Манолов, Милка Христова и Георги Серафимов.

За председател на БСП павликенчани издигнаха Корнелия Нинова. Основните партийни организации в общината посочиха четири имена, но единствено нейната номинация постигна 50% + 1 от гласовете на конференцията. Според вътрешнопартийните правила за номинирането на председател само номинацията на Корнелия Нинова ще бъде предложена към Националния съвет.

Общинската контролна комисия на БСП ще бъде оглавена отново от инж. Владка Сърбова. В състава й влизат петима членове.

С отчет на председателя Христо Кавалски започна конференцията. Той подчерта убедителните победи и спечелените от БСП избори през последните четири години. С 40.66 % от гласовете БСП имаше най-висок резултат в общината на предсрочните парламентарни избори през 2017 г. На европейските избори отново БСП беше първа политическа сила. На местните избори още на първи тур с 60.64% бе избран за кмет на общината за трети мандат инж. Емануил Манолов, а БСП има 11 места в Общинския съвет, както и кметове в повечето населени места.

„Задачите, които стоят на дневен ред пред общинската организация са организирането и провеждането на предстоящият пряк вътрешнопартиен избор за председател на НС на БСП - на 12 септември Това са първите демократични избори за председател на БСП в историята на партията ни. Задават се вероятно предсрочни парламентарни избори, за които също трябва пълна мобилизация и подготовка и на местно ниво“, каза Кавалски.

Отчети представиха и председателят на Контролната комисия инж. Владка Сърбова и председателят на групата на БСП в Общински съвет – Павликени Милка Христова.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов подробно запозна присъстващите с работата на местната власт. Градоначалникът посочи важните проекти, които се изпълняват в града в последните месеци – мащабен ремонт на НЧ „Братство-1884“, ремонт на СУ „Бачо Киро“, изграждането на нови спортна и детска площадки в Павликени и др.

Към присъстващите се обърна и областният председател на БСП Петко Тюфекчиев. Той оцени високо доброто ръководство на партията на общинско ниво, както и постигнатите резултати от работата на местната власт. 


Ключови думи
Христо Кавалски БСП Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати