Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Павликени

Учениците от ПГАТ „Цанко Церковски“ приготвиха и подариха кетъринг за медиците от МБАЛ-Павликени

  27.11.2020 13:32
Учениците от ПГАТ „Цанко Церковски“ приготвиха и подариха кетъринг за медиците от МБАЛ-Павликени

Учениците от ПГАТ „Цанко Церковски“ намериха трогателен начин да кажат „Ние сме с Вас“ на медиците, заети с борбата срещу COVID-19 в МБАЛ-Павликени. Дванайсетокласниците от специалност „Селски туризъм“ собственоръчно приготвиха кетъринг и го подариха на персонала в специализираното отделение. Учениците бяха направили баници, тиквеници, солени хапки и други вкусни храни, с които изказаха своята благодарност към медицинските лица на първа линия в общината.

„Благодарни сме, че идва такова ново поколение младежи, които уважават и оценяват труда на лекари, сестри, санитари и персонала на болницата“, каза директорът на МБАЛ Ренета Кръстева. Тя каза, че на смяна в отделението са 12 души, а близо 40 са всички, работещи в него. Близо 90% от лекарите в болницата са давали 12-часови смени в помощ на заболелите от коронавирус.

МБАЛ-Павликени отправи апел към медицински специалисти да се включат с труд в работата на лечебното заведение.

Болницата осигури допълнителни легла за лечение, за да отговори на изискванията на МЗ. В последните месеци там беше разширена кислородната инсталация. До няколко дни се очаква да пристигнат и нови пациентски монитори.


Ключови думи
Павликени СУ Цанко Церковски кетъринг МБАЛ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати