Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

Бившият президент на „Локомотив” Георги Бижев се оттегля от футбола

  12.03.2020 13:58
Бившият президент на „Локомотив” Георги Бижев се оттегля от футбола

За да се свали напрежението от футболистите и феновете и да се запази доброто име на „Локомотив”, аз се оттеглям от футбола и повече няма да играя никаква роля в клуба, заяви председателят на Постоянната комисия по спорт към Общинския съвет Георги Бижев.

До раздялата на Бижев с клуба, на който той беше президент допреди година, се стигна след гневната реакция на феновете, предизвикана от слабите игри и трите поредни загуби на „Локо” от началото на пролетния полусезон. Привържениците поискаха спешна среща с кмета на Общината и изрично настояха на нея да не присъства Георги Бижев. Неговата ответна реакция беше, че е готов да поеме цялата вина за слабите игри на отбора и да бъде изкупителна жертва, въпреки че е помагал с най-добри намерения.

Напускайки поста президент на клуба, Георги Бижев остана близо до „Локомотив” и помагаше с контактите си във футболните среди.

Имахме труден период след махането на Красимир Мечев и затова се опитах да подкрепя отбора. По моя инициатива бе назначен Милчо Сирмов. Сега го отчитам като голяма грешка. Може би още тогава трябваше да се даде път на Лъчезар Русев и Биян Саид. На практика тактическите схеми, разборите, воденето на подготовката се правеше от тях двамата в последните месеци. Мисля, че те са много добре подготвени и ще се справят чудесно начело на отбора. Но това го мисля сега, а преди това настоявах за Милчо Сирмов. Селекцията по време на зимната пауза е изцяло негово дело. Предлагахме му доста играчи, които той отказа. Аз никога не съм си позволявал да се меся и да нареждам състава на който и да било треньор на „Локомотив”. Когато обаче бяха навъртени трите загуби тази пролет, попитах Милчо какво става и какво ще правим занапред. В отговор той излезе в болничен. Веднага след това феновете поискаха среща с общинското ръководство под претекст, че се говорело, че „Локомотив” ще напусне Втора лига. Категоричен съм, че никога не е било на дневен ред отборът ни да играе в по-долна дивизия. Заради това напрежение между феновете и ръководството считам, че е най-добре да се оттегля и под никаква форма да не се занимавам с футбола в Горна Оряховица, обясни хронологията на събитията Георги Бижев.

Поемам цялата вина за слабите игри и трите загуби, щом трябва. Поздравявам момчетата за добрия мач с „Хебър”, за който всъщност бяха водени от Лъчезар Русев. Искам да благодаря на всички фенове, които са ни критикували, но и много са ни помагали. Надявам се, че моето отдръпване ще свали напрежението и „Локо” отново ще радва с играта и победите си, обобщи Георги Бижев.


Ключови думи
Георги Божев Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати