Вторник, 16 Мар 2021
            
Спорт

Три вида на „Акро Нова” спечелиха общо 8 комплекта медали от „Дунавски перли 2019”

  03.12.2019 15:02
Три вида на „Акро Нова” спечелиха общо 8 комплекта медали от „Дунавски перли 2019”

Общо осем пъти се качваха на стълбичката за награждаване трите вида, с които горнооряховският клуб по спортна акробатика „Акро Нова” участва в 12-то издание на Международния гимнастически фестивал „Дунавски перли”. По традиция последният голям турнир за годината събира в Русе представители на трите гимнастически спорта – спортна и художествена гимнастика и спортна акробатика. В акробатичната надпревара тази година се включиха както отбори от цяла България, така и състезатели от Гърция, Уелс, Молдова и Украйна. За българските акробати „Дунавски перли” беше и поредното контролно за определяне на някои от националните видове.

„Акро Нова” участва с три вида в две възрастови групи.

Във възраст 7-16 години двойката Румяна Тончева и Михаела Илиева спечели сребро на баланс и бронзови медали за темповото съчетание и многобоя.

Радостина Стефанова и Магдалена Тодорова участваха при женските двойки във възраст 11 – 16 г. и също са с един комплект сребърни медали - за темповата си композиция, и с два бронзови – за баланс и в многобоя.

В същата възраст женската тройка Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева спечели бронзови медали за балансовото си съчетание и многобоя.

В едно силно състезание с доста представителна конкуренция нашите момичета изиграха съчетанията си на ниво и аз съм много доволен от представянето им. В момента не медалите и класирането са най-важни за треньорския ни щаб, а обиграването и трупането на опит на младите ни акробати. Приключи една добра състезателна година за нашия клуб, в която имахме доста поводи за радост. Вече се готвим за следващата, в която сме си поставили още по-високи цели, коментира старши треньорът на „Акро Нова” Николай Михайлов.


Ключови думи
Акро Нова акробатика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати