Четвъртък, 06 Oct 2022
            
Местни избори 2019

Над 37 процента е избирателната активност в община Златарица

  03.11.2019 14:58
Над 37 процента е избирателната активност в община Златарица

37,33 % е избирателната активност към 12,30 часа в община Златарица, съобщиха от ОИК.  1381 души са гласували към този час при общ брой на гласоподавателите 3699.

Днес на балотажа за кмет на общинския център се състезават Пенчо Чанев от ВМРО и Михаил Ганев от „БСП за България”.

Общинската избирателна комисия се произнесе и по сигнал, подаден в 11, 32 часа от кандидата за кмет Пенчо Чанев, в който  той твърди, че общинският съветник Анатоли Маринов стои пред помещението на избирателната секция и посочва на хората да гласуват с № 56. Трима представители на ОИК – Златарица, излъчени от различни квоти посетили избирателна секция № 041400002 – гр. Златарица и извършили проверка, като снели обяснения от всички членове на секционната комисия във връзка с посочения сигнал. Членовете на секционната избирателна комисия са обяснили, че не са виждали да се случва подобно нещо. Лицето Анатоли Маринов единствено е пожелал успех на всички членове на СИК, като не е влизал в изборното помещение, както и г-н Пенчо Чанев не е посещавал избирателната секция до момента на извършването на проверка.

ОИК – Златарица установила, че не е налице нарушение на изборния процес, изразяващо се в посочване за кой кандидат да се гласува и не уважи жалбата.   


Ключови думи
Златарица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати