Вторник, 16 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Обръщение на Виктор Азманов, кандидат за кмет на община Горна Оряховица и водач на листата на „Алтернативата на гражданите“

  25.10.2019 10:40
Обръщение на Виктор Азманов, кандидат за кмет на община Горна Оряховица и водач на листата на „Алтернативата на гражданите“

Уважаеми съграждани, скъпи приятели!

На финала сме на една предизборна кампания, крайният изход от която ще предопредели живота ни през следващите четири години. За разлика от всички останали кандидати, аз за пръв път се явявам на избори и, надявам се, вече разбрахте, че зад мен не стоят никакви партии, а общност от граждани, на които не им е безразлично какво ще се случва в община Горна Оряховица в следващите няколко години. Именно в това е нашата сила. Именно затова политическата класа се страхува от нас – гражданите, защото сме извънсистемни и сме отвратени от техните трикове и номера, с които правят и печелят избори.
За тия няколко седмици от останалите кандидати се наслушахте на какви ли не обещания и ако само една стотна от тях се изпълнеха - тук щеше да е наистина прекрасно място за живеене… Само че защо ли не им вярвам, а съм сигурен, че в огромната си част и вие не им вярвате. Защото сме се наслушали на лъжливи обещания и сме се нагледали на неизпълнение на обещаното. Градът и общината са с все по-затихващи функции, с обезлюдени площади, по които се виждат предимно възрастни хора. Къде е болшинството от млади хора, защо са напуснали родния си град?  Мнозина от тях са оставили децата си тук, на грижите на възрастните си родители, та дори и на бабите и дядовците си. Нормално ли е това?
След седем мандата управление – 4 на БСП и 3 на ГЕРБ, за първите девет месеца на тази година в Горна Оряховица са родени по-малко от 100 деца. Какво по-ярко доказателство за „успешното“ им ръководство, с което те и в момента се тупат в гърдите, може да бъде намерено? Нещо повече, представителите им са сигурни, че ще достигнат до балотаж и ако не едните, то другите ще продължат да ни управляват, предлагайки ни все от същото – липса на дългосрочна визия, некадърност, безхаберие, корупция, загърбване на общото за сметка на личното... Това ли искаме? Сигурен съм, че не!
Ако искаме Горна Оряховица да стане жив и динамичен общински център, растящ, развиващ се, предпочитан за живеене и работа - трябва да излезем от капсулата на голямото село, която ни е обгърнала, и максимално да ограничим зависимостите, които ни задушават!
Горна Оряховица и общината останаха почти без поминък. В малкото работещи предприятия възнагражденията са ниски. Това води до нисък стандарт и логично младите хора напускат родния си край. Аз и моят екип можем да пресечем тази тенденция с един замах, като със самурайски меч, с няколко стъпки в правилната посока.
Първата, и може би най-важната, е да осигурим среда за масирани инвестиции. Много са предимствата на Горна Оряховица в тази насока, но само ние, благодарение на контактите на високо ниво, които имам, можем да предизвикаме интереса на мощни китайски инвеститори и да създадем цяла тяхна икономическа зона тук. Част от това намерение е да създадем отворена и високотехнологична община, основната цел на която ще е да облекчава максимално бързо и ефективно нуждите на бизнеса и гражданите от административни услуги. Значително внимание ще отделим на подобряването на инфраструктурата, която също е ключов фактор за привличане на инвеститорския интерес, както и на сигурността и безопасността на хората. Друг много важен фактор е и подсигуряването с кадри, което можем да постигнем с качествено образование, правейки общинската образователна система адекватна на днешните реалности. Повишавайки жизнения стандарт на всички жители на общината чрез силна икономика, по естествен път ще можем възходящо да удовлетворяваме потребностите в социалната сфера, в културния и спортен живот, а така също и по отношение на чистата и зелена околна среда. Ще осигурим възможности за финансиране в здравеопазването, което ще доведе до подобряване на условията за грижа към болните и на труда на здравните работници, както и на техните възнаграждения. Особено внимание ще отделим и на решаването на проблемите на младите хора, за да успеем да ги задържим тук.
Скъпи съграждани и съмишленици,
Мнозина обещават да купят гласа ви вече и срещу 200 лева, за да си осигурят поредния четиригодишен мандат. Ние предлагаме инвестиционна програма, с която да повишим жизнения стандарт на жителите на общината с поне 200 лева месечно.
Като средна община с намаляващо население, Горна Оряховица е сред най-уязвимите от гледна точка на купуването на гласове. Ето защо, докато другите само обещаваха, аз и моят екип работехме на терен и направихме всичко по силите си да подсигурим едни честни избори. Да покажем, че силата на гражданите е много по-голяма от силата на купените и продадените.  Сигурни сме, че и цялата местна общност категорично ще заяви:
Господа  политици, няма да купите изборите в община Горна Оряховица!
Скъпи приятели,
Знаем, че сте обезверени от случващото се в продължение на толкова много години, но именно днес вярата, че нещата могат да бъдат променени към по-добро, ще го направи възможно!
Вярвайте и гласувайте с №26 в бюлетината за едно по-добро бъдеще, защото заедно можем да променим живота си към по-добро!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Виктор Азманов Алтернативата на гражданите
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати