Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

Д-р Антон Ангелчев, кандидат за общински съветник от МК „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“)”: За да бъде здравеопазването адекватно на XXI в., е нужно модерно оборудване

  15.10.2019 05:33
Д-р Антон Ангелчев, кандидат за общински съветник от МК „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“)”: За да бъде здравеопазването адекватно на XXI в., е нужно модерно оборудване

Той е млад, амбициозен, стоматолог, влюбен е в родния си край и не планира живот някъде на друго място в страната, нито пък извън България. Популярен е сред приятели и пациенти, не само защото е зъболекар и денонощно почти е в помощ на хората, които имат нужда от него. Той е д-р Антон Ангелчев, кандидат е за общински съветник от коалиция СДС (СДС, „Воля“, „БЗНС, „Глас народен“) в Горна Оряховица. Влязъл е в приключението, наречено местни избори, с желанието да бъде полезен най-вече на Поликраище, където е прекарал голяма част от детството си.
„Поликраище е родното място на баща ми и аз чувствам това село като роден дом. Там отворих първия си стоматологичен кабинет, което ме свързва още по-силно с Поликраище“, казва д-р Ангелчев.
След това признава, че когато говори за здравеопазването в Поликраище, повече са натъжава и ядосва, защото там то е в окаяно състояние.
„Не може да имаш изградена здравна служба и да допуснеш тази сграда да се руши. Заприличала е на психиатрия от онези филми, които показват психиатриите като ужасии. Всичко се събаря от влагата, мазилки падат, канализацията е запушена и мръсните води се изливат с един маркуч директно в септична яма, което не е редно“, категоричен е д-р Ангелчев. Когато отворил кабинета си в Здравната служба, се наложило той сам да направи ремонт на тази част от сградата, която ще използва. И не се оплаква от това. Но не крие огорчението си от факта, че за толкова години кметът на селото не е положил никакви усилия сградата да бъде обновена. Затова, освен че е кандидат за общински съветник на Горна Оряховица, д-р Ангелчев е опора и на кандидата за кмет на Поликраище Ирена Гългълова.
„В Поликраище има млади хора, които искат да живеят именно в това населено място. Трябва ли да идват в кабинета ми в Горна Оряховица, когато имат нужда от мен, при положение, че в селото има Здравна служба и зъболекарски кабинет? Затова се кандидатирам за общински съветник, каквото мога да променя. Да се опитам да направя здравеопазването съвременно, а за да бъде здравеопазването адекватно на XXI в., е нужно модерно оборудване“, казва д-р Ангелчев и след това дълго говори за разбитите улици на селото, за занемареното образование, заради което младите хора избират да записват децата си на училище в Горна Оряховица или заминават за чужбина. Моят роден брат се прибра от Италия с цялото семейство. И той с идеята да помогне на Поликраище. Значи има надежда, нали!“, допълва още д-р Ангелчев, който обича да отдъхва в свободното си време с баскетбол или като ходи на риба.


Ключови думи
СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати