Петък, 30 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

Искам да върна хората в Драганово, казва Мария Паунова, кандидат за кмет, издигнат от коалиция „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“)”

  08.10.2019 06:04
Искам да върна хората в Драганово, казва Мария Паунова, кандидат за кмет, издигнат от коалиция „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“)”

Мария Паунова иска да управлява селото на градинарите - Драганово. Тя е изборът на коалиция „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“)”. Завършва  енергетика в Русенския университет, последните три години Мария е била по майчинство, но вече е готова да се посвети на селото. „Точно с тази идея - да променя Драганово - влизам в политиката. Ще направя така, че  да стартира проектът за канализация, който се бави от години. Искам да опитам да върна тук поне част от семействата, които заминаха за Холандия и Германия да търсят по-добър живот“, казва Мария. В списъка й с неотложни ангажименти присъства и гробищният парк, за който сега никой не се грижи. Част от оградата е паднала, паркът е потънал в треви и дървета.
„Имаме училище, но деца нямаме. Много е тъжно това. На първия учебен ден да въведеш деца, които можеш да преброиш с просто око. Всички класове са смесени и в една класна стая са събрани първокласници, второкласници, третокласници, сякаш сме се върнали векове назад“, не крие тъгата си Мария и допълва, че детската градина в Драганово работи с тринадесет деца.
Земеделието е основният поминък на хората в Драганово днес, както е било и преди много години. От това село са тръгнали може би най-голямата група градинари, за да търсят препитание в Европа, но всъщност точно те са научили европейците да отглеждат плодове и зеленчуци.
Освен с градинарите си, Драганово отдавна е прочуто и с театралния си фестивал, който събира самодейни артисти от цялата страна.

Драганово е най-голямото населено място в община Горна Оряховица, според резултатите от последното преброяване. Не е като да нямаме основание да се гордеем. Никой не казва просто село Драганово, всички казват Драганово - селото на градинарите, поетите и самодейците. Има потенциал в Драганово, при това не само в самодейността, но и в икономиката. Преди имаше промишленост, имаше работещ завод за металорежещи машини, не мисля, че е късно да привлечем инвеститори“, категорична е Мария Паунова.

 


Ключови думи
СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати