Сряда, 05 Oct 2022
            
Местни избори 2019

Кандидатът за кмет на ВМРО Кирил Кирилов се ангажира да лобира пред министър Каракачанов за практическото обучение на авиотехници от ПТГ „Васил Левски”

  10.10.2019 12:46
Кандидатът за кмет на ВМРО Кирил Кирилов се ангажира да лобира пред министър Каракачанов за практическото обучение на авиотехници от ПТГ „Васил Левски”

„Бях впечатлен от младите хора, които представят в Горна Оряховица свои новаторски разработки. Вдъхновяващо е да срещнеш младежи, които мислят технически, които искат да правят наука и гледат на бъдещето си като творци. Изложението, което събира талантливи, насочени към техниката и науката деца в Горна Оряховица, е една от най-хубавите идеи, реализирани в нашия град. Благодаря за което на инж. Владимир Григоров. Неслучайно за тази му инициатива ВМРО го награди с годишното си отличие „Ряховски меч”. Бих искал колегите от всички партии, които сега отново се състезават за Общинския съвет и кметското място, да продължат да подкрепят това начинание, което е най-добрата инвестиция в бъдещето. Имаме огромна нужда от това да насочваме децата към инженерните науки и техниката. Това е задача на всички нас като родители, на училищата ни, на бизнеса и на местната власт”.
Това каза кандидатът за кмет на община Горна Оряховица от ВМРО Кирил Кирилов, след като разгледа щандовете на Изложението, събрало в Горна Оряховица над 250 млади изобретатели и техничари от цяла България.
Кирилов разговаря с момчетата и момичетата, представили свои проекти и специално внимание отдели на щанда на ПТГ „Васил Левски”. Той се ангажира да посредничи между училището и военния министър Красимир Каракачанов с идеята Министерството да предостави макети и пособия за практическото обучение на младежите в специалността „Авиотехника”.
„Аз съм завършил Електротекникума, но много държа Механото да се запази. Това е училище, от което бизнесът в региона има огромна нужда”, коментира Кирил Кирилов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
Кирил Кирилов ВМРО
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати