Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Годината на „Грация” завърши с голям концерт и свидетелства, връчени от кмета на Горна Оряховица

  24.06.2019 21:24
Годината на „Грация” завърши с голям концерт и свидетелства, връчени от кмета на Горна Оряховица

Близо 60 деца получиха свидетелства за края на учебната година в Балетна школа „Грация”, връчени им от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Преди това обаче възпитаниците на Соня Георгиева показаха в почти двучасов концерт какво са научили през годината, бурно аплодирани от родители и приятели на танцовата магия.
Творческата година на „Грация” завърши с 20 отличия, завоювани в Международния балетен конкурс в Ягодина, Сърбия. Голяма част от наградените танцови изпълнения в сръбския конкурс бяха показани и на сцената на читалище „Напредък”, където бе финалното представление на балетната школа. На сцената се представиха четирите групи на Школата и почти всички близо 60 нейни възпитаници.
Танцът е мечта, а класическият танц е вълшебство, показаха не само децата от Школата, но и техният балетен педагог Соня Георгиева. В дует с Тианна Димитрова, която със своите 16 години може да се нарече ветеран на Школата, тя демонстрира колко модерно изглежда рисуването с тяло, владеещо техниките на класическия танц.
Финалът на учебната година в Балетна школа „Грация” беше и сладък с вкусни подаръци за всички. Като всяка учебна година и тяхната завърши с раздаване на свидетелства. С пълно отличие завършват всички почти 60 деца, занимаващи се с класически балет. Удостоверенията им връчи кметът инж. Добромир Добрев. На сцената сред децата той се върна в годините назад, когато най-големите момичета са били колкото малките запетайки на първия ред. Годините вървят, а нашата балетна школа става все по-добра. Вие винаги ще имате нашата подкрепа, обърна се той към децата.
От своя страна „Грация” отвърна на жеста със символични подаръци за кмета и за хората, които са помагали най-много през годината. Подарък имаше и за домакините от НЧ „Напредък”. Читалището отпразнува 150 години тази година и получи от балерините знаме, което да напомня за тази годишнина.
 

 

 

 

 

 

 

 


Ключови думи
балет Грация
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати