Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Група от 80 великотърновци пое по пътя на Ботевата чета

  29.05.2019 15:58
Група от 80 великотърновци пое по пътя на Ботевата чета

Организирана група от 80 ученици и млади хора от Велико Търново и региона поеха по стъпките на Ботевата чета, преминала от Козлодуй до връх Околчица в Западна Стара планина. Вече е факт и първият успех – великотърновските участници в националния поход спечелиха 1-о място на голямо фолклорно надиграване в Козлодуй.
Осем са ръководителите на групата – те са студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НВУ „Васил Левски“, а начело на всички е Снежана Димитрова от Туристически клуб „Незабравка“.
Във великотърновския отряд участват ученици от девет училища в Старата столица – най-многобройни са възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев“, ПГСАГ „Ангел Попов“, СУ „Емилиян Станев“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Част от групата са също възпитаници на едно училище от Търговище и три учебни институции от Горна Оряховица.
Сериозна бе подготовката за преминаване по 120-километровото трасе – групата осъществи четири тренировъчни похода край Велико Търново, най-дългият от които бе до Хотнишкия водопад и включваше пренощуване в палатки.
С отделна група от 15 ученици се представя и СУ „Вела Благоева“.
„Благодаря на всички ученици и млади хора, на ръководителите и организаторите на групата – вие представяте достойно Велико Търново в това родолюбиво начинание и доказвате, че помните историята, великия Христо Ботев и българските герои“, коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов.
 


Ключови думи
Ботев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати