Неделя, 02 Oct 2022
            
Светски

Подготвят тазгодишния Празник на горнооряховския суджук (програма)

  13.05.2019 15:15
Подготвят тазгодишния Празник на горнооряховския суджук (програма)

В периода 7 – 9 юни ще бъде проведен тазгодишният Празник на горнооряховския суджук. По наложила се вече традиция сцената и щандовете ще бъдат разположени в Градската градина. Началото поставя XXIII Регионален преглед на старата градска песен „Божури“. Прегледът започва в 15 ч. на 7 юни. Малко по-късно същата вечер на сцената ще излязат фолклорните състави при НЧ „Братя Грънчарови 2002“, а в 18.30 ч. – Оркестър „Здравец“ и Нелина.
Официално Празникът на горнооряховския суджук ще бъде открит в 11 ч. на 8 юни. Празнична програма с участието на изпълнители от общината и гости, кулинарни игри, викторини, награди са предвидили организаторите. В 18 ч. в същия ден започва участието на Димитър Аргиров, Оркестър „Експрес бенд“, Жоро Любимеца и Валя. В 23 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ ще бъде излъчено 3D mapping шоу.
Празничното веселие на 9 юни, неделя, започва също в 11 ч. В 15 ч. в Градската галерия ще бъде открит прегледа „Живописатира“. В 18 ч. на сцената в Градската градина е ред на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“, Албена Вескова и Крум Крумов. Предварителната програма за Празника на суджука и тази година включва илюминации. Заявършек на деня ще сложи отново 3D mapping шоу, което започва в 23 ч. на площада в центъра на Горна Оряховица. 


Ключови думи
Празник на горнооряховския суджук
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати