Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

На 3, 4 и 5 юни Горна Оряховица посреща гости за Празника на горнооряховския суджук

  30.05.2022 16:03
На 3, 4 и 5 юни Горна Оряховица посреща гости за Празника на горнооряховския суджук

За петнадесети път Горна Оряховица ще посрещне гости за Празника на горнооряховския суджук. В продължение на три дни горнооряховчани и гостите на града ще похапнат суджук, ще се насладят на празничната програма и ще имат възможност да се включат в кулинарните игри.
Празникът ще се проведе от 3 до 5 юни до паркинга на Летния театър. Организира се от Община Горна Оряховица съвместно с фирмите „Боби“, „Родопа“ и „Стефанов“  - единствените, имащи право да произвеждат месния деликатес с марката „Горнооряховски суджук“.
На 3 юни от 17.30 ч. на откритата сцена започват изпълненията на местните състави – мажоретен състав „Българче“ и съставите при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Гост изпълнителите през първата вечер на празника са оркестър „Канарите“, Владислава Христозова и Милко Калайджиев.
На 4 юни от 11.00 ч. е насрочено официалното откриване. През целия ден програмата ще бъде изключително пъстра и наситена с музика, песни, танци, суджукарски игри и томболи. Ще има обособена алея на занаятите, както и кът с характерни ястия за горнооряховския санджак. Гост изпълнители през втората вечер са оркестър „Ловеч“, Наташа Джорджевич и Камелия.
През третия ден – 5 юни отново ще има много песни и танци на самодейни състави от региона, както и кулинарни игри и викторини.
По време на тридневния Празник на горнооряховския суджук ще има временна организация на движението в района на провеждането му. От 3 до 5 юни (включително) ще бъдат затворени за движение на пътни транспортни средства участъци от улици, както следва:
- от кръстовището на ул.“Васил Априлов“ с ул.“Мано Тодоров“ до кръстовището на ул.“Мано Тодоров“ с ул.“Христо Смирненски“ и всички перпендикулярни улици на „Мано Тодоров“ в затворения участък.
Срок на действие за временната организация на движение:
-        На 03.06.2022г. /петък/ от 16:30 ч. до 23:30 часа;
-        На 04.06.2022г. /събота/ от 09:00 ч. до 22:30 часа;
-        На 05.06.2022г. /неделя/ от 08:30 ч. до 15:00ч.
Органите на РУ „Полиция“ на МВР – Горна Оряховица ще оказват пълно съдействие при осигуряване и спазване на временната организация на движение.


Ключови думи
Празник на горнооряховския суджук 2022
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати