Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

Милко Калайджиев, „Канарите“, Камелия и Наташа Джорджевич за Празника на суджука в Горна Оряховица

  11.05.2022 15:20
Милко Калайджиев, „Канарите“, Камелия и Наташа Джорджевич за Празника на суджука в Горна Оряховица

Оркестър „Канарите“ и Милко Калайджиев ще поставят началото на тазгодишния Празник на горнооряховския суджук. Веселбата, превърнала се в запазена марка за града, стартира на 3 юни. Мястото е зелените площи до стадиона.

Официалното откриване е насрочено за събота, 4 юни. Тогава гостите на празника ще се забавляват с изпълненията на духов оркестър "Ловеч", Камелия и Наташа Джорджевич. През деня ще се проведе и една от големите атракции – народни борби.

И през трите дни на Празника на горнооряховския суджук на сцена ще бъдат самодейци от региона. Готварски кътове и изложение на занаяти са още малка част от програмата, която все още се доуточнява в детайли.

Горнооряховският суджук е първото българско защитено географско наименование съгласно европейската политика за качество. Продуктът е вписан като защитено географско указание в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитените географски указания. Правото да произвеждат продукта имат единствено горнооряховските фирми „Р. А. 03 Боби“ ООД, „Родопа 96“ и „Стефанов – Иван Стефанов 04“, които са и в основата на празника.


Ключови думи
Празник на горнооряховския суджук
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати