Сряда, 28 Сеп 2022
            
Политика

Представиха състава на РИК

  08.04.2019 12:14
Представиха състава на РИК

Съставът на Районната избирателна комисия беше представен днес в Областна администрация. Той беше назначен от ЦИК, след като местните политически партии не успяха да се разберат.
Членовете на комисията са 15, за председател бе назначена юристката Десислава Йонкова от ГЕРБ, а за секретар Шенгюл Сармахмудова от ДПС. БСП получиха само заместник-председателско място, което доведе до жалба на социалистите във ВАС.
„Тук ние имаме над 4000 гласа повече  от ГЕРБ на парламентарни избори, което ни дава основание на база квотното разпределение да искаме председателското място. И затова не сме съгласни с решението на ЦИК и го обжалвахме пред ВАС“, обясни заместник-председателят на БСП в старата столица Стефан Антонов.
А ръководството на Районната избирателна комисия сподели, че няма притеснения за работата си и обеща прозрачност за всички взети решения.
„Голяма част от членовете на РИК са хора с опит, винаги съм положително настроена, така че не мисля, че ще има напрежение между членовете на комисията“, сподели председателят на РИК Десислава Йонкова.
Областна администрация също ще подпомага работата на Районната избирателна комисия.
„Виждате, че сме готови, пожелавам на всички нас едно нормално и безпроблемно протичане на предстоящите избори за европейски парламент“, допълни областният управител проф. Любомира Попова.
РИК е разположена в зала 219 на втория етаж в сградата на Областна администрация.
Телефоните за връзка с комисията са: 062/600 819, 062/668 245, факс: 062/62 82 79 и email: [email protected].
 


Ключови думи
РИК Десислава Йонкова БСП жалба ГЕРБ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати