Неделя, 02 Oct 2022
            
Култура

Фестивалът „Сцена на вековете“ 2018 завършва с балета „Ромео и Жулиета“

  10.09.2018 08:39
Фестивалът „Сцена на вековете“ 2018 завършва с балета „Ромео и Жулиета“

С танцовия спектакъл „Ромео и Жулиета“ на балет „Арабеск“  на 15 септември 2018 г. завършва III Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ във Веелико Търново. Постановката ще бъде представена от 19,00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, ще оживее с музиката на Сергей Прокофиев
Авторският екип на балет „Арабеск“, начело с хореoграфа Боряна Сечанова, създава един модерен прочит на произведението, преоткривайки Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието.     
Ролите на Ромео и Жулиета са поверени на най-младите артисти на балет „Арабеск“ – Виктория Петрова и Филип Миланов, в образите на дойката и брат Лоренцо им партнират водещите солисти на трупата Даниела Иванова и Асен Наков, които по режисьорския замисъл на хореографа са в дъното на трагичната развръзка.
Меркуцио ще е Стефан Вучов, майката – Ангелина Гаврилова, Бенволио – Светлозар Тинев, Тибалт – Ервин Есен, Парис – Валери Миленков, приятелки на Жулиета – Петя Колева и Андрея Андонова, а  останалите участници в спектакъла са Александра Савова, Елизабет Якимова, Мария Касабова, Стефка Табакова,Таня Кацарова, Теодора Друмева.
Сценограф на постановката е Иван Токаджиев, а костюмите са дело на Николина Костова – Богданова.
„Сцена на вековете“ 2018 се провежда под патронажа на министъра на културата г-н Боил Банов.  Домакин на престижното събитие е община Велико Търново, тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019.
Билети за спектакъла се предлагат в мрежата на www.eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.
 


Ключови думи
Сцена на вековете Ромео и Жулиета опера
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати