Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Най-богатият доктор в България участва в концесията на Летище Горна Оряховица от патриотизъм

  17.08.2018 10:39
Най-богатият доктор в България участва в концесията на Летище Горна Оряховица от патриотизъм

Един от най-богатите лекари в България се включил в концесията на Летище Горна Оряховица от патриотизъм, пише в материал на Моника Борисова за в. „Уикенд”. Проф. д-р Генчо Начев е сред най-известните кардиохирурзи у нас и е шеф на столичната клиника „Света Екатерина”.
В декларацията си за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество лекарят е описал завидна собственост и участие в половин дузина дружества. След публикуването на декларациите той бе определен за най-богатия сред болничните директори у нас.
Заедно със съпругата си д-р Начев притежава 15 апартамента и къщи в София, Свети Влас и Сандански, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е „Порше”. Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия.
Притежава дялове в няколко търговски дружества, едно от които е „Кристална вода” ООД. Именно то пък е с основен дял в консорциума „Гражданско Летище Горна Оряховица”, който спечели концесията и ще управлява аеропорта 35 години. „Кристална вода” притежава 95 % от дяловете в консорциума, а останалите 5 % са на държавното „Летище Горна Оряховица”.
Мажоритарен дял в „Кристална вода” има дружество, за което се смята, че е свързано с Румен Гайтански – Вълка. Проф. д-р Генчо Начев има 4,5 %.
Кардиохирургът, за който казват, че е абсолютен работохолик и не излиза от операционната, приел да се включи в концесионирането на Летището, защото бил изключителен родолюбец и искал да помогне за възраждането му, пише в материала на „Уикенд”. В ход е модернизация на аеропорта, като се монтира система, която ще позволи излитания и кацания при лоши атмосферни условия и намалена видимост, извършва се модернизация и разширяване на летателната база, се обяснява още в статията.
 


Ключови думи
Летище Горна Оряховица д-р Начев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати