Понеделник, 15 Мар 2021
            
Спорт

Волейболни и футболни срещи за празничния Петровден се проведоха в Лясковец

  25.06.2018 11:14
Волейболни и футболни срещи за празничния Петровден се проведоха в Лясковец

Всяка година в празничната седмица преди Петровден Община Лясковец организира и спортни надпревари, които протичат при засилен интерес от страна на публика и участници. Традиция е вече на модерно оборудваната площадка в квартал „Черникова бара” да се провежда волейболната надпревара, а футболната вечер протича на стадион „Михаил Алексиев”.
В двете спортни събития по традиция участват лясковчани и спортисти от приятелски клубове от региона. Тази година се състоя девети по ред волейболен турнир и пета приятелска футболна среща. Финансово спортните празници се обезпечават от Община Лясковец и са част от спортния календар, а по организацията на събитията се включват и лясковските волейболни и футболни клубове. 
Въпреки дъждовните вечери, волейболните срещи се проведоха, макар да се наложи промяна в предварително обявените по програма дни. Тази година домакинстващият „Волейболен клуб Лясковец” не можа да се пребори за купата, която успя да запази за себе си в миналогодишната надпревара. Лясковските волейболисти останаха трети, втори се надери сборен тим спортисти от Долна Оряховица, Горна Оряховица и Велико Търново, състезавали се под името „Дъга”, а нареклите се „Отбор X” волейболисти от Велико Търново се оказаха най-добри и грабнаха купата на турнира „Лясковец 2018”. Съдия на срещите беше Ивайло Гинчев, а д-р Ивелина Гецова награди и трите отбора с купи, грамоти и парични награди с общ паричен фонд 400 лв. 
Приятелската традиционна среща на футболистите на Лясковец и Стражица се състоя няколко дни след волейболните игри.

Гост на празника бeше и председателят на Общинския съвет на Стражица Илиян Маринов. На скамейките да наблюдават играта бяха и представителите на лясковското общинско ръководство д-р Ивелина Гецова и Даниела Арабаджиева. В първото полувреме „Левски Лясковец” поведе и докара резултата до 4:3 до края, сложен от съдийския сигнал. Съдийската група включваше трима представители - Кознички, Гугучков и Беевски. Свирката на съдийстващите през второто полувреме оповести и три гола за гостите от „Левски 1986-Стражица”, които успяха да намалят резултата, но победата завоюва лясковския тим. С купи и грамоти двата отбора бяха наградени от кмета на домакинстващата община д-р Гецова. Александър Петков от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново зарадва предпразнично лясковските футболисти, като им връчи Купа за ІІІ място от Областното първенство в А елитна футболна група. И така в навечерието на своя празник Петровден лясковчани зарадваха и своите фенове.


Ключови думи
футбол Лясковец
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати