Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Кристина Каляка е носител на училищната награда „Виктория“ на СУ „Вела Благоева“ за успешно завършване на средно образование

  22.06.2018 13:23
Кристина Каляка е носител на училищната награда „Виктория“ на СУ „Вела Благоева“ за успешно завършване на средно образование

Гости на тържеството бяха директорът на териториалната дирекция на Националната агенция по приходите във Велико Търново господин Ивайло Здравков и директорката на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ на Община Велико Търново Пенка Игнатова.


За постигнатия отличен успех от матурата по руски език и много добър общ успех, Педагогическият съвет на СУ „Вела Благоева“ реши да връчи десетата награда „Виктория“ за успешно завършено средно образование на ученичката от XII клас Кристина Монтехано Каляка. Кристина получи фотообектив и грамота, а дипломата й връчи директорът на ТД на НАП Ивайло Здравков. Той гостува на гимназистите от търновското училище през април, за да са сподели пред бъдещите предприемачи своя професионален път. Тогава сподели, че до пети клас е учил само на руски език, което му е полезно до днес. Ето защо песента „Маленькая девочка“, изпълнена от вокална група „Ритмика“ бе специален поздрав за Кристина Каляка, Ивайло Здравков и всички ученици и учители.


Дипломи връчи и госпожа Пенка Игнатова, която определи СУ „Вела Благоева“ като едно от най-модерните училища в областта. Тя бе поздравена с песента „Децата на Търново“, подарък за младите болярчета от Община Велико Търново през 2017 г.


„Бъдете винаги изправени“, пожела на младите българи класната им старши учител Пенка Ангелова. Водещата математичка на училището изпрати своя последен випуск.


Ключови думи
СУ Вела Благоева
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати