Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Първата Професионална учеща общност на СУ „Вела Благоева“ представи годишната си работа

  21.06.2018 19:24
Първата Професионална учеща общност на СУ „Вела Благоева“ представи годишната си работа

Първата Професионална учеща общност на СУ „Вела Благоева“ демонстрира годишната си работа с 9 А клас по време на специална презентация днес. Създаденият в началото на учебната година интердисциплинарен екип с лидер главен учител Розалия Димкова показа пред ученици, учители и гости резултатите от проектно базираното обучение на гимназистите. Специален гост на събитието бе Ели Хаджисотирова, програмен координатор към Фондация „Америка за България“, която предостави иновативния метод на училището чрез обучения на учители.


През цялата година учителите по български език и литература Даниела Солакова, по химия и опазване на околната среда Кристина Ганева, по информационни технологии Анета Драганова, по изобразително изкуство Даниел Терзиев, по история и цивилизации Диляна Нуриева и по биология и здравно образование Розалия Димкова планираха заедно отделни урочни единици, за да могат учениците да изработят продуктите по общата тема „Ти си това, което ядеш“. В дейностите се включиха и учителят по география и икономика Данаил Христов, по испански език и предприемачество Анелия Костадинова и Славина Кушева по английски език.

Училището подпомогна ежеседмичните срещи на учителите от професионалната учеща общност със специално помещение за планиране, техника и ресурси за работата им.
Абсолютен фаворит сред крайните продукти е пирамидата на храненето, за която основни усилия е положил Илиян.

За интернет сайта на проекта водещи бяха Мирослав и Даниела. При здравословната чиния усилията са на Йоанна, Преслава, Кристиана и Янислав, които изрисуваха и пирамидата на храненето. Илиян, Симеон, Стивън и Даниела работиха по представянето на символите в храненето. Симона подпомагаше всички ученически екипи и ги координираше. Алехандра и София представиха храната през Средновековието. Нарън и Христиана приготвиха питка.


Водещ на презентацията бе Йонна Крумова.


Ключови думи
СУ Вела Благоева
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати