Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Връчиха дипломите на зрелостниците от ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново

  21.06.2018 12:43
Връчиха дипломите на зрелостниците от ПМГ „Васил Друмев“ във В. Търново

На тържествена церемония във Велико Търново бяха връчени дипломите на зрелостниците от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. Възпитаниците на училището показаха най-добри резултати на матурите в областта, а днес първенците на випуска получиха своите свидетелства за отлично завършено средно образование.
166 зрелостници от училището получиха отлична оценка и на двете задължителни матури. Техният резултат постави гимназията на първо място в областта.
09 „Успехът по БЕЛ на випуска е 5,21 и е най-високият в областта. Успехът от втория държавен зрелостен изпит е 5,42, с което средният успех на гимназията от държавните зрелостни изпити става 5,31- отново най-висок в областта“, сподели директорът на ПМГ Ангел Гушев.
С най-висок успех от държавните зрелостни изпити е Илина Лишкова, която има две пълни шестици. Тя и съучениците й са категорични, че последните пет години в гимназията са били изпълнени с положителни емоции.
„Тези години бяха изпълнени са с много емоции, особено последните няколко месеца, тъй като ме приеха в мечтания за мен университет- Американския университет в Благоевград, с пълна стипендия, специалността, която исках и съм изключително щастлива“, сподели Илина Лишкова.
Зрелостниците получиха дипломите си от директорът на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Пенка Игнатова, която пожела на младите хора да запазят своя дух.
„Бъдете успели хора, знайте какво искате и за какво го искате. Само мисля, че по такъв начин всеки ваш момент ще бъде един смислен миг“, пожела Пенка Игнатова.
Днес дипломите си получиха зрелостници от 6 паралелки в Природо-математическа гимназия.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
ПМГ дипломи връчване Пенка Игнатова Ангел Гушев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати