Вторник, 16 Мар 2021
            
Други

В навечерието на 24-ти май връчиха дипломите на филолозите

  23.05.2019 16:32
В навечерието на 24-ти май връчиха дипломите на филолозите

По традиция, в навечерието на 24-ти май, на тържествена церемония абсолвентите от Филологическия факултет  на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” получиха днес дипломите си в аулата на търновската Алма матер. В акредитираните професионални направления „Филология“, „Педагогика на обучението по…“ и „Обществени комуникации и информационни науки” близо 300 бакалаври и магистри от Филологическия факултет се дипломират през 2018 г. 
Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет, уважи тържеството и на филолозите, което започна скоро след това на историците.  
„Скъпи абсолвенти, преподаватели, родители, приятели и гости, днес е много специален ден за всички нас. За мен той започна с връчването на дипломите на възпитаниците на Историческия факултет. Това е знак, защото именно Историческият и Филологическият факултет са двата най-стари факултета във Великотърновския университет. Колеги, стремете се към по-далечни хоризонти в образователната и изследователската област. Носете с гордост името на Университета, помнете преподавателите си, успявайте и останете тук, в България. На добър час!“, каза в приветствието си към абсолвентите ректорът.

„В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в нашата Алма-матер ни събра духът на просвещението и знанието. На 24 май Филологическият факултет отбелязва своя празник – като факултет основател на Великотърновския университет. Скъпи абсолвенти, вървете уверено по избраните пътеки, следвайте мечтите си, преодолявайте трудностите, радвайте се на успехите си!“, подчерта в изказването си проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет.

На днешната церемония 32 са отличниците, които получиха специални грамоти. Първенци на випуска за ОКС „магистър“ са Цветелина Цвяткова в магистърска програма „Език на медиите и рекламата. Подготовка и редактиране на текстове“, направление „Филология“, и Теодора Маринова в магистърска програма „Медии и пиар комуникация“, направление „Обществени комуникации и информационни науки” – и двете абсолвентки се дипломират с успех „Отличен“ 6.00. В бакалавърската степен най-висок успех показват Светла Цветанова от специалност „Приложна лингвистика. Английски и втори чужд език (руски)“, направление „Филология“ – „Отличен“ 5.96, и Теодора Христова от специалност „Връзки с обществеността“, направление „Обществени комуникации и информационни науки“ – „Отличен“ 5.94.

 

 


Ключови думи
дипломи филолози
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати