Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Бивши възпитаници на ПМГ дариха 3000 лв. за училището, правят сдружение от всички випуски

  21.06.2019 12:09
Бивши възпитаници на ПМГ дариха 3000 лв. за училището, правят сдружение от всички випуски

Ученици от Випуск‘ 87 на ПМГ „Васил Друмев“ дариха 3000 лв. за ремонт на кабинети в училището. Те се организирали във Фейсбук, където имат създадена група. Целта била всеки да дари според възможностите си, а Илко Бръчков правел постоянен отчет на събраните средства. При среща на випуска на 1-ви юни били събрани още 1700 лв. С част от парите била подпомогната тяхна съученичка, която страда от множествена склероза, а 1500 лв. са останали за бъдещи инициативи.
Докато събирали парите в групата възникнала и идеята за създаване на Сдружение на всички 46 випуска от основаването на гимназията. Целта е те да бъдат обединени за бъдещи благотворителни каузи и да подпомагат училището.
„Ще бъде създаден Обществен съвет от 10 души, който да прецени как точно да бъде създадено Сдружението. Трябва ни красноречие, за да можем да убедим поне съседните випуски да се включат. Надявам се да имаме сила да не се откажем, защото става въпрос за 46 випуска с по 120 души“, обясни Илко Бръчков. По думите му целта е да се създаде работеща организация, която да даде възможност на всички възпитаници на гимназията да се включват в бъдещи благотворителни акции.
Инициаторите на идеята все още не са мислили как да регистрират юридически сдружението, но са категорични, че неговата функция ще бъде изцяло благотворителна. Предвиждат подпомагане на ученици в неравностойно положение, даване на стипендии, включване в ремонти и други инициативи.
Директорът на училището Ангел Гушев приветства идеята за създаване на сдружение, което ще обедини възпитаниците на училището и благодари за дарението. Парите ще бъдат използвани за освежаване на кабинети.
„Ремонтите в гимназията вече започнаха, тъй като спечелихме проект за интерактивни класни стаи по природни науки и математика. Ще бъдат поставени 9 интерактивни дъски, това е проект на министерството. И така или иначе, за да бъде направено това подновяване, трябва да се освежат кабинетите и да бъдат реновирани“, сподели Ангел Гушев.
До момента с пари от дарения на бивши ученици бяха обновени кабинет по математика и лаборатория по химия.
Тази година 133 зрелостници завършиха гимназията, а за следващата учебна година се очаква училището да направи прием в пет паралелки.
 


Ключови думи
ПМГ сдружение дарение
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати