Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

Още 54 ученици от ПМГ „Васил Друмев“ влязоха в съдебните зали на Районен съд – Велико Търново

  16.03.2022 14:58
Още 54 ученици от ПМГ „Васил Друмев“ влязоха в съдебните зали на Районен съд – Велико Търново

При засилен интерес от страна на учениците от Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ продължава образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ на Районен съд – Велико Търново. Съдебните зали на институцията събраха още 54 десетокласника от учебното заведение. Лектори на отрития урок бяха председателят и зам.-председателят на съда съдия Младен Димитров и съдия Димо Колев. Облечени в черни тоги, те говореха за качествата, които един съдия трябва да притежава, и етичните норми, които всеки един от тях трябва да спазва в обществото. Благодарение на примерите, които даваха от собствената си практика, те откроиха какви са правата и задълженията, които има всяко малолетно и непълнолетно лице в качеството си на свидетел, жертва или извършител на престъпление. Ученици научиха и каква е структурата на съдебната система в България и функциите на всяка една от институциите в нея.

Това е втората група ученици, включени в образователната програма на Районен съд – Велико Търново през тази учебна година. На 7-ми март в съдебните зали на съда влязоха общо 70 десетокласници от гимназията.

Основните цели на програмата са свързани с повишаване на правната култура на младите хора и познанията им за ролята и функциите на отделните органи на съдебната власт.


Ключови думи
ПМГ Районен съд - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати