Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Ученици от СУ „Вела Благоева” улесниха достъпа до приюта за бездомни кучета

  04.05.2018 17:29
Ученици от СУ „Вела Благоева” улесниха достъпа до приюта за бездомни кучета

7 поставени табели, указващи пътя до Общински приют за безстопанствени кучета във Велико Търново, е резултатът от благотворителната кампания на гимназисти от СУ „Вела Благоева“.
Даниела Борисова, Преслава Димитрова и Тодор Найденов от IX клас, както и Десислава Тодорова и Габриела Евтимова от Х клас, с помощта и на Лъчезар Лазаров от ХI клас, създадоха през декември филма „Последните джедайки“, представящ живота в приюта и коледни картички с цел осигуряването на средства за поставяне на пътни указателни табели до там.


Приютът, в който учениците помагат като доброволци от вече почти година, се намира в гориста местност в района между селата Шемшево и Буковец и самите те в началото трудно го намерили. Идеята им била информацията за това място да достигне до повече хора и шансовете на кучетата да намерят нови стопани да се увеличат.
За осъществяването на идеята на децата помогнаха от училището - с отпечатването на картичките и с възможността да ги продават. Много от картичките са закупени в самото училище от децата, които учат там, а организация за защита на бездомните животни „Приятели на животните ВТ“ предостави възможността част от картичките да се продават на благотворителния коледен базар в центъра на града и подпомогна кампанията с материали за изработването на табелите.


Събрани бяха общо 355 лева и днес шест от седемте табели вече помагат на търсещите приюта да се ориентират по-бързо и лесно. Предстои поставянето и на седмата, когато пътят, на който ще указва посока, бъде отворен.


Ключови думи
СУ Вела Благоева
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати