Неделя, 02 Oct 2022
            
Спорт

Две шампионски титли за Емил Стефанов от Държавните по шахмат

  09.04.2018 12:58
Две шампионски титли за Емил Стефанов от Държавните по шахмат

На Великден в Пловдив завършиха Държавните индивидуални първенства по шахмат във възрастовите групи до 12, 14, 16, 18 и 20 г.
Честта на Шахматен клуб „Етър” в най-важните за годината състезания от спортния календар бе защитавана от международния майстор Емил Стефанов, който се състезаваше при младежите до 20 години. Проведоха се първенства и в трите дисциплини – стандартен шахмат, ускорен и блиц. След случайна загуба в първата си партия на стандартен шахмат Емил намери верния ритъм, и макар да остана втори на тази контрола, в ускорения шахмат и блица бе безкомпромисен.
Два златни медала и един сребърен е равносметката за него от тази година. По този начин сметката му от подобни първенства нарасна общо на 6 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.


При съвременното ниво на конкуренция в шахмата това е едно наистина изключително лично постижение, а Шахматен клуб „Етър” затвърди позицията си на един от водещите в страната. Медалите бяха спечелени от състезатели на 27 различни клуба в страната, сред които „Етър” се нарежда на 6-то място. Въпреки безспорната криза, в която се намира този спорт организационно, въпреки всички скандали и неуредици, шахматистите от „Етър” са неразделна част от най-новата шахматна история на България – и с титлата за мъже на гм Мариан Петров от миналата година, и с тези нови титли на мм Емил Стефанов. Тази година Емил завършва средното си образование в ПМГ „Васил Друмев”. Сигурни сме, че където и да го отведе житейският му избор, той ще остане част от великотърновската шахматна школа, като разнася славата й далеч от пределите на родината.
 


Ключови думи
шахмат Емил Стефанов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати