Неделя, 02 Oct 2022
            
Павликени Спорт

Валери Белчев от ШК „Асеневци” с бронз от големия детски турнир „Има такива деца” в София

  27.06.2021 14:45
Валери Белчев от ШК „Асеневци” с бронз от големия детски турнир „Има такива деца” в София

В конкуренция от 68 деца от цяла България състезателят на ШК „Асеневци” Валери Белчев извоюва бронзов медал в групата до 12 години на големият детски турнир „Има такива деца”, който се проведе на 26.06. в София. Изиграха се 7 партии по швейцарска система на контрола 15 минути плюс 5 секунди на ход. Валери спечели 3 от тях, ремизира 2 и претърпя две поражения. Така с резултат 4 точки от 7 възможни състезателят на великотърновския клуб се окичи с бронзов медал в своята възрастова група до 12 години. Турнирът бе под патронажа на световната ни шампионка ГМ Антоанета Стефанова, която награди и призьорите.

Това е пореден успех на талантливия състезател на „Асеневци”, който през месец май спечели три златни медала от международните състезания: „Асидия мастърс” - София, „Слънцата на Трявна” – Трявна и „Маринополци” – Павликени. За месец юни това е втори медал на младия талант, след като извоюва сребро в третото издание на международния турнир „Полски гамбит” в гр. Полски Тръмбеш. През месец юли предстоят Държавните първенства за деца от 12 до 20-годишна възраст, които ще се проведат в Асеновград. Там ще се определят шампионите на България за 2021г., които ще представят страната ни на световната сцена.

„Валери е едно от най-упоритите ни и отдадени деца! С него тренираме основно онлайн, защото живее в София, но в месеца се виждаме задължително на някой турнир. Той винаги е готов за тренировка, а изпълнява и много самостоятелни задачи. Упражнява се в интернет и винаги има куп въпроси към нас. Това много ни радва. Когато едно дете гори в нещо, то успява. Вярваме във Валери и в това, че му предстоят още по-големи успехи!” – споделят неговите треньори Даян Нинов и Цвета Галунова от ШК „Асеневци”.


Ключови думи
шахмат "Асеневци"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати