Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Няма да се използват китайски материали за ремонта на улиците, обещават от Общината

  28.02.2018 13:06
Няма да се използват китайски материали за ремонта на улиците, обещават от Общината

 Проектът „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на гр. Велико Търново” днес официално бе представен пред медиите от зам.-кмета Георги Камарашев и ръководителят му инж. Дннко Кечев.

 Той е на стойност 11 010 062,50 лв., от които 9 358 553,12 лв. са безвъзмездно финансиране по европейската програма „Региони в растеж” 2014-2020, а 1 651 509,38 лв. са от националния бюджет.

С тези средства ще бъдат извършени ремонти и рехабилитация на 36 улици, основно в старата градска част на Велико Търново и в кв. „Чолаковци”. Той включва и изграждане на алейна връзка между този квартал и кв. „Бузлуджа”,  облагородяване на пространството на пл. „Съединение“, текущ ремонт на изгледните площадки на ул. „Стефан Стамболов“, реконструкция на паркинг на ул. „Крайбрежна“ и реконструкция на обществена тоалетна на ул. „Г.С. Раковски”.

 В улиците с калдъръми старите плочи няма да бъдат подменяни, а само пренаредени. Там, където се налага да се влагат нови, те ще бъдат с високо качество и няма да се внасят от Китай, какъвто беше случая с площада пред Царевец, обещават от Общината.

Проектът като обем работа и обхват на териториите е един от най-големите, които се реализират от Община Велико Търново.

 Строителните работи вече отдавна започнаха, трябва да приключат до края на 2018 г., а проектът да бъде отчетен до юни 2019 г.

Успоредно с ремонта на улиците става и подмяната на старите водопроводи. 5,5 млн. лева с ДДС са необходими за това, но засега са осигурени само 1,6 млн. лева.

 За всички обекти след приключването тече гаранция от петгодишен период.

Ана Райковска

 


Ключови думи
ремонт на улици стара градска част проект Община Велико Търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати