Сряда, 23 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Децата на „Локомотив“ спечелиха Купата на M&BM

  30.05.2024 21:18
Децата на „Локомотив“ спечелиха Купата на M&BM

Момчетата на „Локомотив“ (Г. Оряховица) спечелиха безапелационно футболния турнир за Купата на M&BM за деца родени след 1 януари 2013 г. Надпреварата се проведе на стадион „Ивайло“ и бе част от националната програма „Децата и футболът“, съорганизатори са Асоциацията на българските футболисти, Зоналният съвет на БФС и Община В. Търново.

Горнооряховци с треньор Владимир Русев първо спечелиха мачовете си от предварителната група. Те победиха „Левски“ (Лясковец) с 4:1 и „Академик“ (Свищов) с 8:0, което ги класира за финала. Там срещнаха домакините от „Етър ВТ“. Великотърновци също взеха убедително първото място в групата си, като се наложиха над ОФК „Павликени“ с 6:0 и „Ботев“ (Дебелец) с 3:1.

Финалът започна равностойно, като горнооряховчани поведоха, а домакините изравниха за 1:1. После обаче гостите наложиха сериозен превес и вкараха нови 4 гола за крайното 5:1, което им донесе купата.

В мача за 3-4 място „Ботев“ (Дебелец) удари с 3:0 „Академик“. Пети стана „Спартак“ (Плевен), който надигра ФК „Севлиево“ с 4:0. За 7-8 място „Левски“ (Лясковец) победи ОФК „Павликени“ с 2:1.

Приза за най-добър състезател взе Боян Караниколов от „Локомотив“, неговият брат-близнак Калоян Караниколов пък стана голмайстор на турнира с 8 попадения. Най-добър вратар е Александър Атанасов също от „Локомотив“.

Две индивидуални награди отидоха в „Етър ВТ“: Никола Аврамов е най-добър защитник, а Петър Петков е най-добър нападател. Мартин Савчев от „Ботев“ (Дебелец) бе избран за най-добър полузащитник, Пламен Николов от „Спартак“ за най-техничен състезател, а Лъчезар Петров от „Академик“ за най-полезен играч.

Наградата за най-добър треньор отиде у този на победителите от „Локомотив“ – Владимир Русев.

Специалният приз за принос към турнира бе за основния спонсор и президент на M&BM Павел Петров, като бе връчен от ген. секретар на АБФ Георги Бойчев на Ани Радоева – маркетинг мениджър на M&BM. От името на фирмата пък тя награди първите 3 отбора с парична премия, а всички тимове получиха и футболни топки.

В награждаването на призьорите се включиха председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев, Георги Бойчев, Ани Радоева, Николай Христозов – главен координатор към АБФ, Игор Бакьов, Павлин Генчев, Трендафил Коцев, Стефан Ангелов и Анатоли Петров.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета