Понеделник, 17 Юни 2024
            
Избори 9 юни 2024 г.

Силна подкрепа изрази Корнелия Нинова за отбора на БСП във Велико Търново начело с Атанас Зафиров

  26.05.2024 16:38
Силна подкрепа изрази Корнелия Нинова за отбора на БСП във Велико Търново начело с Атанас Зафиров

Председателят на БСП Корнелия Нинова, заедно с кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България” от 4-ти МИР Велико Търново посетиха Националния събор на овцевъдите в България, организиран край Лясковския манастир „Св. св. Петър и Павел“. Първата среща на г-жа Нинова започна от девическия манастир „Св.  св. Петър и Павел“, където тя и кандидатите за депутати разговаряха със сестра Елисавета, която се грижи за съхраняването на достойнствата и историята на Божия дом.

Тя припомни, че още през 1874 г. в Петропавловския манастир епископ Климент открива първото българско богословско училище, което по-късно прераства в Духовна семинария и продължава дейността си до 1885 година. Тя изрази молбата си да се направи нещо точно по този въпрос - да има вероучение в училищата и днес.

„Аз съм учител по религия и ще се радвам да научим децата на всичко добро, което е в живота ни, защото в тях ни е надеждата”, каза още сестра Елисавета.

„Пожелавам Ви да бъдете все така твърди и истински в отстояването първо на християнските ценности, на семейните ценности и грижата за децата”, обърна се към сестра Елисавета Нинова. „За мен това е персонална битка от години, така че приемам абсолютно присърце пожеланието Ви да се учи вероучение в училищата, защото това, което сега посеем сред младите, ще жънем от следващото поколение – бъдещето на България”, заяви Корнелия Нинова.

Тя посочи още, че акцент в предизборната програма на социалистите е в Бюджет 2025 да се отделят 1% от БВП за висше образование и 0,5 – за наука, реформа в системата за квалификация на педагогическите специалисти и създаване на механизъм за контрол върху качеството й.

Веднага след срещата, лидерът на БСП, водачът на листата на „БСП за България” Атанас Зафиров, кандидатите за народни представители Христо Кавалски, Цвета Галунова, Михаил Михалев, Емилия Иванова, София Вергилова Георгиева, Мария Мачковска Русинова, Иван Иванов, Радина Попова, Венцислав Георгиев и ръководството на БСП във Велико Търново, заедно със зам. кмета на Община Лясковец Емилия Жилиева запалиха свещичка в параклиса, който се намира в манастирската сграда до църквата, като се помолиха за здраве и повече вяра в доброто бъдеще на страната ни. Десетки миряни, които бяха дошли да се помолят в манастира, изразиха желанието си да се снимат за спомен с г-жа Корнелия Нинова, като по време на снимките имаха и възможността да споделят болките си пред председателката на БСП, като увериха, че за пореден път ще подкрепят социалистите в изборите на 9-ти юни. Водачът на листата Атанас Зафиров заедно с г-жа Нинова припомниха, че по-високите доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии е основен приоритет в програмата на БСП, както и че безплатните лекарства за хората над 75 годишна възраст е основна задача, която ще реализират социалистите в законодателната си дейност.

След това кандидатите от листата начело с водача Атанас Зафиров и Корнелия Нинова посетиха щандовете на изложителите в 12-тия Националния събор на овцевъдите в България, опитаха от различните продукти, абсолютно българско производство, разгледаха изложението на различни видове овце и състезанието по стрижба.

"От години се борим за българските, родните, качествени и вкусни плодове, зеленчуци, мляко и месо", заяви Нинова. "Помните колко години се борихме с търговските вериги, които издевателстваха над българските производители. В следващия парламент ще вземем спешно следните мерки: изравняване европейските субсидии на нашите земеделци с тези на другите европейски производители; скъсяване веригата на доставки от полето до масата. „Не може прекупвачи да печелят огромни суми от труда на хората и от потребителите, без да са положили грам труд”, посочи още Нинова.

Спиране на безмитния и неконтролиран внос от Украйна, който убива родното производство. Тези мерки бяха приети с одобрение и приветствани от участниците в Събора. Безспорно най-атрактивна бе срещата с едно от най-едрите породи кучета - българско овчарско куче, част от изложението на животни в събора. Корнелия Нинова и водачът на листата на БСП за 4-ти МИР Атанас Зафиров разговаряха с представители на Местен клуб „Берковица”, изложители на българско овчарско куче, а те от своя страна им дадоха възможност да се докоснат до породата и снимат с едно от кучетата за спомен.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Корнелия Нинова Атанас Зафиров