Понеделник, 17 Юни 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Младшата възраст на „Локо” също e шампион в зоналната група и има шанс за Елитната U17

  25.05.2024 14:21
Младшата възраст на „Локо” също e шампион в зоналната група и има шанс за Елитната U17

Младите надежди на „Локомотив” дублират успеха на мъжете. Докато големите вдигаха купата за първото място в Северозападна трета лига, юношите младша възраст си подсигуриха първото място в своя шампионат.

17-годишните „локомотивци” играят в същия формат като мъжете със съперници от областите, влизащи в Северозападната зона. Зад тях остават връстниците им от Велико Търново, Монтана, Ловеч, Габрово, Враца.

Те си гарантираха първото място кръг преди края на първенството след победа над „Ботев” (Враца) като гости и то с убедителното 5:2.

Момчетата на Мирослав Гавазов направиха впечатляващ пролетен полусезон, в който записаха две ремита и десет победи, което заслужено им отреди златните медали. В последната визита точни за „Локо” бяха Александър Ангелов, Кристиян Славчев, а Мартин Господинов записа хеттрик.

Сега отборът очаква развръзката в останалите три зони - североизток, югоизток и югозапад, за да разбере с кого ще играе бараж за влизане в Елитна U17 група на България. Съществува и вероятност до бараж да не се стигне, а да има директна промоция, но това ще стане ясно до няколко дни. 

„Гордея се с тези момчета! Всъщност те вече са мъже, показаха го достатъчно ясно. Липсва им само опит, но натрупването му е въпрос на време и търпение. Показахме постоянство, тактическа и психическа зрялост, бяхме упорити и резултатът не закъсня. В този отбор има много потенциал и очаквам съвсем скоро да видим момчета и в представителния тим. Оставихме зад гърба си отбори от школи със сериозна селекция като „Етър” ВТ, „Ботев” Враца, ПФК „Монтана”, „Литекс”, „Янтра” Габрово. Това няма как да е плод на случайността. Работата ни продължава, но този успех е доказателство, че сме в правилния коловоз. Поздравявам момчетата, заслужават го”, сподели треньорът на формацията Мирослав Гавазов.


Ключови думи
Локомотив юноши младша възраст Горна Оряховица