Неделя, 16 Юни 2024
            
Горна Оряховица Общество

244 абитуриенти ще минат по червения килим пред Общината в Горна Оряховица

  23.05.2024 15:52
244 абитуриенти ще минат по червения килим пред Общината в Горна Оряховица

244 момчета и момичета от Випуск 2024 ще дефилират с балните си костюми по червения килим пред Общината. Шествия на абитуриенти ще има и на 24, и на 25 май. Като и двете вечери започват в 18 часа.

На 24 май ще минат 52 абитуриенти на СУ „Георги Измирлиев”, 24 на СУ „Вичо Грънчаров”, 34 на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”. И трите училища ще празнуват в атракцион „Калоянова крепост”. Същата вечер през площад „Георги Измирлиев” ще преминат и 12 завършващи ПТЖПТ „Никола Вапзаров” и 51 дванадесетокласници на ПГЛПИ „Атанас Буров”. След това те се отправят към „Чифлика 2”, където ще е последната им вечер заедно като ученици.

На 25 май по червения килим ще премине само едно училище – ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”. Но то е с най-много абитуриенти – 71 „ломоносовци” завършват с випуск 2024. От площада кортежът с абитуриентите на ПГЕЕ ще продължи към Калоянова крепост.

Само учениците на ПТГ „Васил Левски” няма да дефилират тази година през центъра на Горна Оряховица. Те празнуват на Слънчев бряг.

Дефилетата на абитуриентите, както и шествието за Празника на буквите ще наложи промяна в организацията на движение за двата дни.

На 24 май централната част на града ще е затворена за движение сутринта от 9:30 часа до приключване на празничното шествие на всички училища и детски градини.

Вечерта ограниченията ще започнат още в 16 часа, когато ще се затвори отсечката от Читалището до кръговото пред Общината. Час по-късно ще се затворят и околните улици, движението ще се възстанови, след като абитуриентите се изтеглят от центъра. Същото ще е вечерта на 25 май.


Ключови думи
абитуриенти Горна Оряховица