Неделя, 16 Юни 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо“ вдигна шампионската купа на Северозападна трета лига и получи подарък нова песен

  22.05.2024 21:56
„Локо“ вдигна шампионската купа на Северозападна трета лига и получи подарък нова песен

Футболна Горна Оряховица преживя празник, макар и дъждовен, с награждаването на „Локомотив“ като шампион на Северозападна трета лига. Завръщането в професионалния футбол бе отпразнувано подобаващо, като освен купа и медали, „локомотивци“ получиха и нова песен, посветена на черно-бялата любов.

„Локомотив“ си осигури победата в групата няколко кръга преди края, а награждаването бе предвидено да предхожда единствения останал сериозен мач до края. Това е двубоят със „Севлиево“, който бе отложен заради реновирането на стадион „Локомотив“ и насрочен няколко дни преди края на първенството. Мачът се изигра на осветление от 20 часа, а близо три часа по-рано започна „черно-белият“ купон в парти фен зоната, организирана на северния вход на стадиона с помощта на Go Grill.

Рокаджиите от The Drivers и Стелияна Цвяткова подгряха феновете и направиха уникален подарък – песен, посветена на „Локомотив“. Като футболна съпруга и майка Стелияна даде най-доброто от себе си, за да вдъхнови всички фенове, особено най-малките, които и най-много се раздаваха. Песента е по музика на Стелияна и музикантите от The Drivers. Текстът е на Боян Колев и Симона Петрова от агитката на „Локо“. Аранжиментът е на Светослав Лобошки. Парчето е зареждащо и ще звучи преди всеки мач на „Локо“ във Втора лига.

Последва и награждаването, което бе поверено на бивш „локомотивец“ – секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Медалите на всички футболисти, треньори и членове на щаба раздадоха кметът Николай Рашков и председателят на ОбС Огнян Стоянов. В края се оказа, че медали има и за тях заради подкрепата, която са давали, а се очаква и да увеличат, за футбола. Последен в редицата за отличия остана капитанът Ивайло Тодоров, за да получи купата. Момчетата я отнесоха първо на „Слънчака“ при ултрасите. Тази купа се оказа по-здрава от миналогодишната, взета при победата в Аматьорската лига и оцеля в радостта на „локомотивци“. Пък и следваше сериозен мач със силен противник.

Но и третият във временното класиране „Севлиево“ не спря победната серия на „Локомотив“. Домакините се наложиха с 2:0 с голове на Георги Колев и Янислав Цачев. Остава само мачът с „Левски 2007“ на 1 юни преди ваканцията и новото първенство във Втора лига.


Ключови думи
Локомотив Горна Оряховица награждаване
Последни
Седмицата
Анкета