Вторник, 18 Юни 2024
            
Горна Оряховица Общество

КЗК спря процедурата за избор на доставчик по програмата „Въздух 2”, Община Горна Оряховица ще пуска нова поръчка

  20.05.2024 15:21
КЗК спря процедурата за избор на доставчик по програмата „Въздух 2”, Община Горна Оряховица ще пуска нова поръчка

Комисията за защита на конкуренцията спря процедурата за избор на доставчик на нови отоплителни уреди по втората програма за замяна на старите печки в община Горна Оряховица. Решението е по жалба на един от участниците – горнооряховското дружество „Термкомфорт”, което спечели основния пакет от доставки на климатици в първата програма.

КЗК приема, че в конкурсната документация има неясноти и затова обявява решението за откриване на процедурата за незаконосъобразно и присъжда 4500 лева разноски за фирмата, подала жалбата.

Решението на Комисията може да се жали пред ВАС, но Общината не смята да се възползва от тази възможност. Документацията беше изготвена за много кратко време, за да се вместим в срока за одобрение на програмата. Приемаме, че има неясноти. Подготвили сме нова процедура, коментира кметът Николай Рашков.

Поръчката е за близо 14 милиона лева без ДДС за доставка и монтаж на климатици, термопомпи и пелетни камини. За трите обособени позиции бяха подадени 45 оферти от 38 фирми.

Междувременно вървят и другите поръчки, които са част от тази мащабна програма на обща стойност 19 милиона лева. Те са за техническа подкрепа, демонтаж, управление на дейностите. Докато те не приключат, не може да започне и събирането на заявки от желаещите да си подменят старите печки жители на общината.


Ключови думи
климатици Горна Оряховица стари печки
Последни
Седмицата
Анкета