Събота, 27 Юли 2024
            
Горна Оряховица Други

Изпращането на Випуск 2024 в ПГЛПИ „Атанас Буров“ се превърна в среща на поколенията

  15.05.2024 15:59
Изпращането на Випуск 2024 в ПГЛПИ „Атанас Буров“ се превърна в среща на поколенията

Бъдете добри със себе си и с другите. Радвайте се, млади сте, празникът е ваш. Не забравяйте пътя, който сте извървели, не забравяйте учителите си, които бяха и ваши приятели.

Така пожела „На добър час!“ на Випуск 2024 директорът на ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица Георги Иванов. За гимназията випускът е юбилеен – той прекрачва в истинския живот в 60-та година от създаването й, а за да го изпратят, на място бяха народният представител Димитър Николов, зам.-кметът на Горна Оряховица Петя Иванова, Петя Ландева – мениджър „Финанси“ във финансовия център на ДСК в Горна Оряховица, Марияна Иванова – мениджър в ДСК, бившият директор на ПГЛПИ и Почетен гражданин на Горна Оряховица Илия Стефанов. Но най-специалните гости бяха вече пенсионирани учители,  отдали години от професионалния си път на гимназията. С тяхното присъствие церемонията по изпращането на абитуриентите днес се превърна в истинска среща на поколенията.

Здраве и вяра в способностите им пожела с поздравителен адрес кметът на Горна Оряховица Николай Рашков. Зрелостниците бяха поздравени и от екипа на ДСК в града. Следвайте добрите традиции на ПГЛПИ, бе заръката на банкерите. Младите хора благослови отец Николай.

Балет „Грация“, Симеон Славев, ФК „Сидер войвода“ с художествен ръководител Иван Иванов се включиха в концерта, с който ПГЛПИ отбеляза патронния си празник и изпрати своите абитуриенти. Рокаджийска нотка придаде изпълнението на Красимир Бъчваров, Александър Дончев и изключителната Ивайла Николова, която в дует със Симеон Славев закова един от най-големите хитове на „Скорпиънс“. А под звуците на „Металика“ от стаите полетяха балони.

Много награди бяха раздадени днес. ПГЛПИ отличи своите лекоатлети, които снощи се включиха в традиционна за Горна Оряховица щафетна обиколка, посветена на предстоящия Празник на града, на Деня на българския спорт и на 100 г. лека атлетика в България. Припомняме, че в своите възрастови групи девойките на ПГЛПИ в VIII - X клас станаха трети, а юношите стъпиха най-високо на почетната стълбичка.

ПГЛПИ „Атанас Буров“ раздаде и закачливи награди – „Шофьор на випуска“, „Блондинка на випуска“ и др. Съвсем незакачливо обаче учениците определиха за Мис 2024 на гимназията Симона Георгиева и за Мистър Данаил Петков.

Ръководството на ПГЛПИ „Атанас Буров“ пък  връчи почетни плакети на хора, помагали й през годините, сред които народния представител Димитър Николов, Община Горна Оряховица и др.

Още една традиция бе спазена днес – зрелостниците оставиха във фонда на гимназията своя обща снимка с обещанието да се върнат.


Ключови думи
ПГЛПИ "Атанас буров" Випуск 2024
Последни
Седмицата
Анкета