Вторник, 13 Дек 2022
            
Горна Оряховица Общество

В ПГЛПИ „Атанас Буров“ ученици ще споделят професионални умения по европейски стандарти, натрупани при пътуване в Унгария по Еразъм+

  13.09.2022 14:41
В ПГЛПИ „Атанас Буров“ ученици ще споделят професионални умения по европейски стандарти, натрупани при пътуване в Унгария по Еразъм+

Краят на изминалата учебна година в ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица бе отбелязан с участието на двама преподаватели и двадесет ученици в мобилност по проект „Професионални умения по европейски стандарти”, финансиран от програма “Еразъм+” и с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси.

След предварителен подбор, извършен въз основа на проверка на професионалните умения на учениците и оценка на чуждоезиковите им компетенции, от 50 кандидатствали, бяха одобрени 20 ученици, на които бе дадена възможността да живеят и проведат  задължителната си професионална практика в Будапеща, Унгария от 10 юли до 30 юли 2022 г.

Ето какво разказват от ПГЛПИ:

„Тези двадесет дни бяха едно от първите по-сериозни предизвикателства в живота на повечето от възпитаниците ни, тъй като, далеч от семействата си, те бяха поставени в чуждоезикова обстановка, в която трябваше да се справят както с езиковата бариера в ежедневието си, така и с предизвикателствата на работните си места.

Учениците бяха разделени в екипи по пет според специалността, в която се обучават. Зрелостничките от специалност „Електронна търговия“ разработваха рекламни материали и сайтове за световноизвестната фирма ZenCarl Kft.в централния офис на CEBA, Будапеща; ученичките от специалност „Оперативно счетоводство“ работиха във Portum Lines River Cruise – Hungary, като работата им на круизен кораб по р. Дунав донесе както овладяване на много нови макертингови умения, така и уникални впечатления за цялата група. Две от възпитаничките ни практикуваха по специалността „Банково дело“ във фирма Sixi 2000 Kft., специализирана в дистрибуция и логистика на сладкарски изделия. Момчетата от специалност „Експлоатация на автомобилния транспорт“ проведоха практиката си в три различни авто-сервизи: Otkerek Bt., Romai Gumi  и Premio Abroncs/Kratec Kft., където имаха възможността да работят с нови и модерни автотехнологии.

През новата 2022/ 2023 учебна година тези наши възпитаници ще имат възможността да предадат на връстниците си придобитите опит и умения, да споделят преживяванията, впечатленията и досега си с различна културна среда. Вярваме, че натрупаните положителни емоции от посещенията на културни обекти, забележителности и атракциони, срещата с нови професионални практики и технологии, докосването до чуждестранни нагласи и начин на живот, са допринесли за допълнителната мотивация за обучение у нашите възпитаници“.


Ключови думи
ПГЛПИ "Атанас Буров" Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати