Четвъртък, 09 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

За първи път ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ гостуваха в Народното събрание, покани ги Димитър Николов

  10.11.2022 14:17
За първи път ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ гостуваха в Народното събрание, покани ги Димитър Николов

За първи път ученици от горнооряховската ПГЛПИ „Атанас Буров“ посетиха Народното събрание. Момчетата и момичетата, които изучават специалностите банково дело и оперативно счетоводство, бяха в Парламента по покана на народния представител Димитър Николов.

В учебната програма на единадесетокласниците е и дисциплината право, затова и бе отправена поканата – да могат възпитаниците на ПГЛПИ да видят от първо лице как се коват закони и изобщо как функционира парламентаризмът у нас.

С цитат от патрона на гимназията им посрещна съгражданите си Димитър Николов: „Първата и най-съществената задача пред народните представители е да бъдат предани синове на народа си и почтени служители на държавата!“. Запозна ги с колегата си проф. Костадин Ангелов, който също е от Великотърновския избирателен район, с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, с Даниел Митов.

Учениците наблюдаваха част от днешното заседание, опознаха кулоарите и като цяло натрупаха толкова впечатления, че някои от тях се амбицираха да се върнат в Народното събрание, но вече не като гости. За тази си мечта бъдещите парламентаристи получиха подкрепата както на Димитър Николов, така и на директора на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Георги Иванов и общинския съветник Георги Бижев, които придружаваха групата.


Ключови думи
ПГЛПИ "Атанас Буров" Народно събрание
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати