Петък, 20 Яну 2023
            
Политика

Търновски народни представители влязоха в ръководствата на парламентарните си групи (обновена)

  21.10.2022 14:30
Търновски народни представители влязоха в ръководствата на парламентарните си групи (обновена)

Депутати, влезли в настоящото 48-о Народно събрание от Великотърновския избирателен район, бяха избрани в ръководствата на парламентарните си групи. Това стана ясно минути след инфарктния избор за председател на парламента, продължил близо три дни. За този период работата на най-висшия законодателен орган бе блокирана, а страната бе изправена на ръба на конституционна криза. В крайна сметка с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, „БСП за България“ и „Български възход“ поста зае доайенът Вежди Рашидов.

Общо 7 са парламентарните групи в сегашното Народно събрание. За зам.-председател на тази на ДПС бе избран влезлият от IV МИР Йордан Цонев. Людмила Илиева от „Демократична България“ пък стана заместник на предстедателя на групата Христо Иванов. За секретар на групата на „БСП за България“ колегите му са избрали Явор Божанков.

По процедура всяка от парламентарните групи обяви номанициите си за зам.-председател на Народното събрание. Седемте предложения бяха одобрени единодушно анблок, като сред заместниците на Вежди Рашидов вече е Йордан Цонев. Явор Божанков пък се нареди сред 14-те секретари на НС. 


Ключови думи
Народно събрание
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати