Вторник, 18 Юни 2024
            
Горна Оряховица Крими

Синът на депутата Явор Божанков е прострелял при игра момиче, детето е без опасност за живота

  12.05.2024 19:30
Синът на депутата Явор Божанков е прострелял при игра момиче, детето е без опасност за живота

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се провежда разследване по досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 338, ал. 3  от НК. Поводът е постъпило съобщение за инцидент, при който е простреляно дете.
Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му, съобщава Районна прокуратура Велико Търново

Става дума за големия син на депутата Явор Божанков, който при игра е прострелял в крака дъщерята на домакина на партито. Пистолетът бил на баща й, а децата го мислили за играчка.

Самият Божанков потвърди с пост във Фейсбук:

„За сега зная само, че на рожден ден в с. Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рождения ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Пострадалото дете е сестра на съпругата ми - годинка по-голяма от сина ми и вече е добре - ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях“, е написал народният представител.

В съобщението на Прокуратурата пък още е уточнено, че в хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност - изземване на

оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално – следствени действия.
Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.


Ключови думи
Явор Божанков Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета