Понеделник, 20 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Най-добрите по английски от четири училища в Горна Оряховица се състезаваха в ОУ „Иван Вазов” за Деня на Европа

  09.05.2024 15:46
Най-добрите по английски от четири училища в Горна Оряховица се състезаваха в ОУ „Иван Вазов” за Деня на Европа

ОУ „Иван Вазов” отбеляза Деня на Европа със състезание по английски език, в което се включиха ученици от 3 до 7 клас от четири училища.

Идеята е на учителите по английски език в ОУ „Иван Вазов - Гергана Павлова, Емилия Къртичева и Светлана Ненова, които поканиха своите колеги от СУ „Георги Измирлиев”, СУ „Вичо Грънчаров” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” да доведат най-добрите си ученици за своеобразния градски шампионат по езика на Шекспир.

И тъй като състезанието е посветено на Деня на Европа, междуучилищната среща започна с химна на Европа и няколко факта за Европейския съюз, представени на английски от седмокласниците на ОУ „Иван Вазов”. След разяснението на правилата, състезателите активираха мозъчната си дейност с лакомствата, подготвени им от домакините и се заеха със задачите.

В състезанието се включиха по трима ученици от всеки випуск от 3 до 7 клас. Близо 60 деца се надпреварваха, опитвайки да решат всички задачи вярно, но и бързо.

Работите им ще бъдат проверени в следващите дни, а награждаването ще е на 15 май. Ще има грамоти и предметни награди за най-добрите от всеки випуск.


Ключови думи
състезание по английски език ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета