Петък, 03 Май 2024
            
Велико Търново Избори 9 юни 2024 г. Политика

Районната избирателна комисия встъпи в правомощията си, председател е отново Десислава Йонкова

  20.04.2024 13:19
Районната избирателна комисия встъпи в правомощията си, председател е отново Десислава Йонкова

ЦИК назначи Районната избирателна комисия за област Велико Търново, която ще проведе изборите за Европарламент и за народни представители в българското Народно събрание на 9 юни.

Комисията влиза в правомощията си от 20 април и вече взе първите си решения.

В РИК влизат четирима представители на ГЕРБ – СДС, трима на ПП – ДБ, ДПС и „Възраждане” са с по двама, „БСП за България” и ИТН са с по един представител.

На консултациите при областния управител партиите и коалициите не успяха да постигнат съгласие за разпределяне на ръководните позиции в комисията и това бе направено служебно от ЦИК на 19 април.

Председател на РИК – Велико Търново отново е Десислава Йонкова, номинирана от ГЕРБ-СДС. Секретар е Диана Петрова от квотата на ДПС. Всички останали имат зам. председатели – Виктор Лясков, Сева Памукчиева, Слав Личев и Даниела Попова.

Членове на комисията са още Силвия Дечева,   Николина Митева,  Красимира Петрова, Йоана Иванова,  Пламен Костадинов, Шенгюл Сармахмудова и Илияна Димова.

Първите решение на РИК – Велико Търново са за утвърждаване на номерацията на секциите по общини. Комисията обяви и срока за регистриране на листи – от 9 часа на 22 април до 17 часа на 7 май 2024 г.


Ключови думи
Избори 9 юни РИК Десислава Йонкова
Последни
Седмицата
Анкета