Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ победи „Етър“ в дербито от първенството на юноши младша възраст

  13.04.2024 20:24
„Локомотив“ победи „Етър“ в дербито от първенството на юноши младша възраст

Дербито между младежите на „Локомотив“ и „Етър“, изиграно на изкуствения терен в Горна Оряховица, замести емоциите от почивния кръг за мъжкия отбор. Домакините, водени от треньора си Мирослав Гавазов, спечелиха с 2:1, като напълно надиграха своя противник. След този мач младите „локомотивци“ могат да мислят за Елитната U17.

Домакините напълно надиграха съперниците си, които имаха едно положение за гол, но успяха да го реализират. „Локомотивци“ пропиляха доста шансове – две греди, няколко изчистени от голлинията удари, но взеха победата с два гола на Мартин Господинов. Мачът си беше истинско дерби с много хъс и от двата отбора и мъжки сблъсъци. Жегата, която винаги настава, когато играят „Локо“ и „Етър“, доведе до три червени картона – два за гостите и един за домакините.

Освен извечната закачка между „железничарите“ и „виолетовите“, срещата си беше директен сблъсък за първото място в групата. „Локомотив“ дадоха заявка за първото място, което ще преследват в оставащите мачове от сезона. А първенството на юноши младша - зона Велико Търново покрива цяла Северозападна България. Съперниците от Велико Търново и Горна Оряховица са на първите две места, като „Локо“ изоставаше с 5 точки, но е с един мач по-малко. След победата, „локомотивци“ вече са на 2 точки от първото място, а допълнителният мач, който трябва да изиграят, е срещу недобре представящия се „Литекс“ (Ловеч). Така че битката за първото място в групата става много завързана и ще е оспорвана до последния кръг.

Момчетата направиха много силен мач и надиграха съперника. Мачовете с „Етър“ винаги са заредени с особени емоции, но този път спорим за възможността да играем в елитната група за тази възраст. Чудесно представяне, поздравления за нашите младежи, които показаха мъжка игра, коментира треньорът Мирослав Гавазов.


Ключови думи
Локомотив Етър Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета