Сряда, 01 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Училище за бъдещи родители стартира в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица

  09.04.2024 11:08
Училище за бъдещи родители стартира в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица

Училище за бъдещи родители стартира в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица. "Започваме с тази инициатива за бъдещи майки - за да научат повече и да почувстват нашата подкрепа по пътя на бременността, раждането, кърменето и грижите за бебето. Ще се радваме и на присъствие на татковците", коментира старша акушерка Снежана Белчева, един от организаторите на училището.

Училището ще започне на 18 април от 11.00 часа с презентации на гост-лектора Надежда Стаменова - акушерка МБАЛ "Надежда" - София. То ще се провежда в залата за изписване на новородените, като участниците в него ще го посещават безплатно.

ПРОГРАМА

11. 00 ч. Тема: Нормалното раждане- родовите пътища, контракциите, етапите на раждане и позициите на тялото.

12:30 ч. Обедна почивка

14:00 ч. Тема : Първи грижи за новорденото - какво се случва с бебето, първите часове след раждането и неговия престой в неонаталагичен сектор.

По време на събитието ще се проведе и томбола за бъдещите родители, като един от присъстващите участници ще спечели награда - комплект за изписване на бебе.

Желаещите да посещават училището следва да се записват предварително на телефон: 0878 746428, Акушеро-гинекологично отделение.


Ключови думи
училище за родтели МБАЛ Горна Оряховица